Last news in Fakti

6 Юни, 2022 15:37 1 054 6

ЦСКА даде старт на подготовката за новия сезон

  • цска-
  • тренировки-
  • начало

С почти цял отбор младоци започна подготовката на ЦСКА под ръководството на новия старши треньор Саша Илич

ЦСКА даде старт на подготовката за новия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

На първото занимание днес се появиха преотстъпените през изминалия сезон Илия Шаламанов, Александър Бучков, Митко Митков, Марк-Емилио Папазов, Радослав Живков и Мартин Смоленски. Освен тях, пред погледа на наставника ще тренират левият бек Галин Минков и юношеските национали Алекс Божев и Росен Маринов, пише БНТ. На линия беше и първото ново попълнение Станислав Шопов, който идва от нидерландския Хееренвеен, информират от щаба на "червените".

От старта на подготовката отсъстваха футболистите в различните национални гарнитури, които след приключването на своите ангажименти, ще получат няколко дни допълнителна почивка. Става въпрос за армейските представители при „трикольорите“ Георги Йомов и Иван Турицов, младежкия национал Йоан Бауренски, както и за легионерите Жорди Кайседо (Еквадор), Енес Махмутович (Люксембург) и Яник Вилдсхут (Суринам). По план във вторник и сряда ще акостират и латиноамериканските състезатели Густаво Бусато, Маурисио Гарсез, Браян Морено и Жеферсон Телес.

В клуба кариерите си няма да продължат Ахмед Ахмедов и Греъм Кери. Договорът на бранителя Томас Лам също изтича и няма да бъде подновен. Халфът Карло Мухар и неговия клуб Лех Познан пък са поискали разрешение хърватинът предсрочно да бъде освободен и да започне подготовка с друг отбор, а Жуниор Нзила ще се прибере в Швейцария след като изтече срока му на преотстъпване. След три сезона на "Армията" французинът Брадли Мазику също напуска, като е отказал всички чувствително завишени финансови предложения за нов контракт, най-вече с мотива, че иска да смени обстановката.

В новосформирания щаб на Саша Илич, освен неговите четирима сънародници, ще влезе и Стоян Колев, който ще продължи работата си с вратарите, докато на останалите български помощници на Алън Пардю ще бъде предложена работа в Академията на клуба.

До 15 юни отборът ще се подготвя при домашни условия на своята база с една предвидена контрола, след което ще изкара двуседмичен лагер в Австрия. Там са планувани 5 проверки - с Гройтер Фюрт, австрийски тим, местния първенец Ред Бул Залцбург, румънския Сепси и унгарския шампион Ференцварош.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    "Илия Шаламанов, Александър Бучков, Митко Митков, Марк-Емилио Папазов, Радослав Живков и Мартин Смоленски... Галин Минков... Алекс Божев и Росен..." на никое от тези момчета няма да бъде даден шанс за изява и ще бъдат разкарани основно по Б и В групи, за сметка на нови плажни герои от Ю. Америка, Африка и от селските дивизии на Европа, които ще мъчат публиката години наред... Не съм мазохист и не искам да ги гледам!

    Коментиран от #4

  • 2 Любо

    2 8 Отговор
    На ЦСКА треньор не беше ли легендата им Любо Пенев? Журналистите пак не разбрали.
  • 3 Джоджето от лоич

    0 3 Отговор
    Сега пак докараха сръбски анонимник,за да могат Ганьо синът му и стоилас да редят състава и да лапат
  • 4 ЦСКА

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Дано ЦСКА да е платил за старите си футболисти от сезон 2011 година и 2012 година, защото иначе ЦСКА няма право да картотекира новите Българчета, като Шопов.

    Над 3 милиона трябва да се платят сега от ЦСКА, нищо че вече сме 2022 година. Всичко това е заради умишлената политика на Перничаните, когато бяха в ЦСКА преди 10-11 години.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гибона 84

    7 0 Отговор
    Успех на всички футболисти в най-великия Български отбор! Само ЦСКА