Last news in Fakti

16 Юни, 2022 13:04 725 0

Интересни съперници за легионерите ни в Европа

  • футбол-
  • европейски клубни турнири

В Шампионска лига Васил Божиков и неговият Слован Братислава се изправят срещу грузинския Динамо Батуми, а шампионът на Кипър с Аполон Лимасол - Илиан Илиев ще стартира в турнира на богатите от третия кръг

Интересни съперници за легионерите ни в Европа - 1
Васил Божиков, Снимка: БГНЕС

Българите, играещи в чужбина, ще се изправят срещу интересни съперници в европейските клубни турнири, пише "Мач Телеграф", цитиран от Топспорт.

В Шампионска лига Васил Божиков и неговият Слован Братислава се изправят срещу грузинския Динамо Батуми, а шампионът на Кипър с Аполон Лимасол - Илиан Илиев ще стартира в турнира на богатите от третия кръг.

В най-комерсиалния клубен турнир ще има и друго българско участие, но край страничната линия - това на Саид Ибраимов.

Помощник-треньорът и неговия Тобол от Казахстан ще се изправят срещу унгарския Ференцварош.

В третия по сила клубен турнир Лига на конференциите също има засилено българско присъствие, отбелязва "Мач Телеграф". Във втория квалификационен кръг българският национал Пламен Гълъбов и неговият Макаби Нетаня ще мерят сили с турския Истанбул Башакшехир. Янис Карабельов и унгарският Кишварда ще се изправят срещу Кайрат Алмати от Казахстан.

Ради Димитров и Сепси ще играят с Олимпия Любляна. При успех над Дери Сити - Рига, където играе Георги Минчев, ще се изправи срещу победителя от двойката Ружомберок/Кауно Жалгирис.

Спарта Прага с Мартин Минчев ще мерят сили с неудобния тим на Викинг от Норвегия. Стражът Георги Китанов, който пази за малтийския Флориана ще се сблъска с молдовския Петрокуб и при успех тимът му ще играе срещу победителя от двойката Лачи/Искра Даниловград.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА