Last news in Fakti

17 Юни, 2022 11:03 1 367 3

Отлагат дербито между Лудогорец и Левски?

  • левски-
  • лудогорец

Срещата е планирана за 6 кръг в родната Първа Лига

Отлагат дербито между Лудогорец и Левски? - 1
Снимка: БГНЕС

Новият шампионат в българското първенство все още не е започнал, а вече се носи слух, че едно от най-големите дербита ще бъде отложено. Gol.bg пише днес, че Лудогорец може да задействат традиционната през последните години практика да отлагат мачове, за да разчистят пътя си към класиране в евротурнирите.

Жребият на БФС определи „орлите“ да приемат Левски в дербито на 6 кръг от Първа Лига, който ще се проведе между 12-14 август. Шампионът на България влиза в квалификациите за Шампионската лига от първия кръг, където ще мери сили със Сутиеска. По този начин клубът си гарантира продължаване най-малко към квалификациите за Лигата на конференциите и при всички положения третата фаза на европейските пресявки се пада в седмицата преди и след дербито със „сините“. Единственото условие за отбора на Анте Шимунджа е да отстрани поне един от потенциалните си два опонента до тогава.

Станимир Стоилов пък вече заяви, че няма да създава пречки за българските участници в евротурнирите и ако някой от тях поиска отлагане, няма да му бъде отказвано.

Последната дума все пак е на БФС, а практиката през изминалото десетилетие показва, че нито една подобна молба от Разград не е била отхвърляна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Май май

    3 0 Отговор
    Чува се че и Киро Гела бил по Магнитски.Да не се наложи да продава Лудогорец като Абрамович.
  • 2 7.62

    2 2 Отговор
    А спрете да отлагате още преди да е започнало първенството ! Айде перуката вън ! Айде да не сеправите на най-велики че гибралтар ще ни бие в реванша (поради невероятното , фантастичното ви управление) ! И не забравяйте че балкан варвара чака кинтите за които ви осъди !
  • 3 абра-кадабра

    1 1 Отговор
    Най-добре не да отложат цялото първенство, ами да го закрият. Ми като не искат да ритат, да си го кажат направо, не после да ти обвиняват треньори, публика, ветрове и не знам си още какво ги е сдухало.