Last news in Fakti

8 Юли, 2022 18:33 1 041 1

Рибери призна, че е бил ограбен през 2013 г. за „Златната топка“

  • франк рибери-
  • златна топка-
  • кристияно роналдо-
  • фифа-
  • лионел меси

Французинът бе пренебрегнат от ФИФА, след като взе контрола върху най-значимия индивидуален приз

Рибери призна, че е бил ограбен през 2013 г. за „Златната топка“ - 1
Снимка: БГНЕС

Франк Рибери направи изненадващо признание пред Gazzetta dello Sport цели 9 години по-късно. Той заяви, че се чувства ограбен за най-значимото отличие във футбола - „Златната топка“.

Не беше често, защото направих невероятен сезон и заслужавах да спечеля. Удължиха срока за гласуване и това бе доста странно. Почувствах, че има някаква политическа намеса“, каза френската легенда.

През сезон 2012/13 Рибери е най-добрият футболист на Байерн Мюнхен в един от най-доминираните от „баварците“ сезони в историята. Спечелен е требъл от Шампионската лига, Първа Бундеслига и Купата на Германия. Дори крилото вдига и четвърти трофей със Суперкупата на страната.

Удълженият срок, за който говори ветерана, е между 15-29 ноември 2013 г. ФИФА тогава решава да даде възможност на всички участници в анкетата да преосмислят вота си. Именно тогава гласовете се разделят почти по равно между Франк Рибери, Кристияно Роналдо и Лионел Меси. Португалецът обаче обръща резултата в своеобразното добавено време и отчита 27,99% симпатии срещу 24,72% за аржентинеца и 23,36% за французина.

До днес това се счита за един от най-големите обири в историята на „Златната топка“, наред с 2010 г., когато Уесли Снайдер бе в подобна ситуация, както и Върджил ван Дайк през 2019 г., макар защитникът да не постигна чак толкова много отборни отличия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно е

    1 0 Отговор
    Ограбиха Рибери. Следващия обир за златната топка е когато пренебрегнаха Гонзо , който вкара кървавия гол във вратата на ЦСКА и се съблече по гащи за радост на анадолските фенове на Левски.