Last news in Fakti

17 Юли, 2022 19:25 4 388 5

Сблъсъкът между Джошуа и Тайсън Фюри може да е петият най-скъп в историята

  • антъни джошуа-
  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт

А това ще е най-скъпият сблъсък без участието на Флойд Мейуедър в историята

Сблъсъкът между Джошуа и Тайсън Фюри  може да е петият най-скъп в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Ако британски сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се състои, това най-вероятно ще е петия най-скъп боксов мач в историята, твърди вестник „Сън“. В момента Ей Джей се готви за реванша си срещу Олександър Усик на 20 август в Джеда, Саудитска Арабия. Ако Джошуа спечели ще си върне титлите на WBA, WBO и IBF. Фюри пък е притежателя на пояса на WBC и среща между двамата за обединяване на титлите може да се окаже нещо огромно.

Ако подобен сценарий се осъществи Джошуа – Фюри ще бъде битка на стойност 150 млн. паунда, изчисли „Сън“, като в това число се смятат хонорарите на боксьорите, парите от тв права, билети и т.н. А това ще е най-скъпият сблъсък без участието на Флойд Мейуедър в историята. Първите четири мача в това отношение всичките са с участието на Парите.

Британските фенове биха искали такъв мач у дома, но Еди Хърн наскоро обяви, че подобен сценарий ще означава боксьорите да се съгласят да получат 50% по-малко, отколкото, ако боя е в Саудитска Арабия.

През 2020 г. Фюри призна, че се е договорил за 2 мача с Джошуа. „Официално е. Фюри – Джошуа е договорен за следващата година. Първо трябва да размажа Бронзовия бомбардировач и след това ще довърша Джошуа“, написа тогава Фюри.

Макар Циганския крал в момента да обмисля оттегляне подобен сценарий може да го изкуши да остане в играта.

„Говорим с мениджърите на Фюри от МТК“, обяви промоутъра на Джошуа Еди Хърн. „Дадохме им увереност от страна на Джошуа, че детайлите и структурата на мача са одобрени от наша страна. Също и от тази на Фюри. На добра позиция сме. На практика двамата са съгласни на мач. На два мача. Но има доста неща, които трябва да се разрешат първо. Ние се движим в правилната посока“, допълни Хърн пред „Скай спортс“.

Най-скъпите боксови мачове в историята

Мейуедър – Пакяо (2015) 678 млн.
Мейуедър – Макгрегър (2017) 662,5 млн.
Мейуедър – Канело (2013) 214 млн.
Мейуедър – Де Ла Оя (2007) 187 млн
Холифийлд – Тайсън 2 (1997) 145,7 млн.
Люис – Тайсън (2002) 132,6 млн.
Заб. Сумите са в паунди


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И най най къпият в историята на бокса!

    2 1 Отговор
    Кубрат Пулев - Чисора (2022) 2 лева
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Готин Джендър

    0 0 Отговор
    Джошуа искам те шоколадов сладкиш!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.