Last news in Fakti

14 Август, 2022 10:44 4 627 28

Мъри каза кога може да си тръгне от Левски и пое вината за грешките на Михайлов

  • станимир стоилов-
  • левски-
  • фенове-
  • николай михайлов-
  • футбол

Наставникът на „сините“ призна, че е прекарал безсънна нощ след отпадането от малтийския съперник

Мъри каза кога може да си тръгне от Левски и пое вината за грешките на Михайлов - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV. 55-годишният специалист говори за отпадането от Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите, грешките на вратаря Николай Михайлов, а не подмина е темата за изваждането на клуба от тежката финансова ситуация. Наставникът на „сините“ призна, че е прекарал безсънна нощ след отпадането от малтийския съперник.

"Трудно заспах в четвъртък вечерта. По принцип след мач винаги спя трудно. Загубихме на терена. Поздравих колегите от Хамрун. На другия ден разбрах от господин Ивков, че има фактическо нарушение на правилата и за жалбата“, заяви Стоилов.

„Дузпи не сме тренирали изобщо. Аз определям кой да ги изпълнява, за да бъде по-малко психологическото напрежение върху играчите, още повече, че допълнително бяха потиснати от получения втори гол в добавеното време. Нищо не подсказваше, че Левски може да загуби тази среща. И преди мача, и по време на неговото протичане. Ако противникът беше по-добър от нас или ни беше надиграл, естествено нямаше да има такава скръб и мъка. Но когато съдбата ти каже "Стоп", за мен това не е футболна загуба", допълни специалистът.

Станимир Стоилов коментира и обсъжданата тема, че Николай Михайлов е на вратата на Левски заради 40-годишното приятелство между Наско Сираков и Борислав Михайлов.

„Аз решавам кой да пази на вратата на Левски. Ако е трябвало да пази друг, а не Николай Михайлов, значи вината е в мен. Не виждам да има приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се само с това, което мислех, че в момента е най-добро. След като се обърне каруцата не трябва да търсим единични... вината е изцяло в мен“, отсече Мъри.

"Когато Николай имаше добри изяви, особено в двата мача с ПАОК, никой не споменаваше неговото име. Това е съдбата на вратаря - когато е допуснал неточности и грешки е нормално да го корим. Имаме добра сплав между опитни и млади. Той има ангажимент да помага и на младите. Всеки може да допусне неточност или да сгреши. При мен са го правили и млади, и опитни. Още не съм говорил с него. Да, може би той сгреши в някои ситуации, но това не е причина всички хора да отричат какво е направил за Левски, категоричен е наставникът на „сините“.

Треньорът на Левски не подмина и темата за тежкото финансово състояние на клуба и помощта на феновете за оцеляването на любимия им тим.

"Левски не е готов още за приказки. Харесва ми, когато хората си измислят приказки, но на следващата страница трябва да пише: „Да спасим Левски всички заедно“. Игрово отборът е спасен, не може да се притеснява от никой в нашето първенство. Трябва да спасим клуба! Отборът направи достатъчно, за да осигури добри финансови приходи, немалка сума ще влезе от участието в евротурнирите. Мисля, че тепърва ще трябва да се търсят реални приходи за спасението на клуба", анализира Мъри.

Стоилов отговори и на въпрос какво може да го накара да се откаже от Левски. Според него три са причините, заради които може да си тръгне от „Герена“.

„Аз нерви имам да се боря във футболно естество. Мога да се откажа, ако видя, че феновете се отказват от собствения си отбор, ако с ръководството гледаме в различни посоки и ако се прецени, че аз не съм човекът, който ще може да се справи в спортно-техническо естество“, заяви треньорът на Левски.

„Върнах се най-вече заради любовта на хората. Отчаянието ме върна, радостта ще ме задържи по-дълго време в Левски. Заради това, че имаме някои временни неуспехи, аз не искам да бъда велик треньор. Искам Левски да бъде добър отбор и да носи радост на хората. Те са спасението на Левски“, обяви Стоилов.

„Отговорността ми тежи, отговорността пред привържениците. Не бях поканен с фанфари. Дойдохме да спасим Левски от фалит – игрови и финансов. Най-много ми тежи отговорността, която съм поел пред хората“, завърши наставникът на „сините“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен съм

    26 3 Отговор
    Добре всичко, просто не трябваше да падате. Каквото и да говориш, не трябваше.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кико

    28 3 Отговор
    Ако може не изгърмявайте фойерверките преди края на мача 🤣
  • 4 Ангел

    43 4 Отговор
    Последните 40 години не е имало по-нескопосани вратари от семейство Михайлови.
  • 5 отборът

    41 3 Отговор
    И да паднем, и да бием пак през Лозанова ще се отбием... хихи
  • 6 Мъри така е, всеки прави грешки

    37 2 Отговор
    Дори и най големите футболисти! Обаче не ти ли се струва, че не му е мястото на онова момче на вратата! Доста грешки през годините имаше, май забравяме, и за Левски, и за националния! Още си е тежичък, увисва при центрирания! Да, когато нратаря сгреши, е много тежко, но това са му поредните грешки. Не една, две, в един мач! Не е нужно да поемаш вината, всички знаем за какво става въпрос! Подигравка с труда на играчите и най вече с уникалната публика! Време е оная кочинка в БФС да си тръгва и да остави футбола на други по читави хора! Не казвам, че 100% трябва да е Бербатов, ама Боби вече прекалява
  • 7 Вики

    21 7 Отговор
    Докато не си промените манталитета на мислене и разсъждения ще е все така!Не може да мислите,че всеки ви е виновен,че вие сте винаги по добрите и всичко е против вас!Глупостите за синя приказка и прокобата са за собствено успокоение...
  • 8 Не трябваше

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен съм":

    Обаче 2 огромни грешки в един мач! Втората в продълженията. То всеки един отбор ще рухне! Както и да се опитват да оправдават Ники, вече не е за титуляр на вратата! Каквото играл и “дал”, това е, път на млади момчета на вратата! И да отрича, и да не отрича, заради приятелсството на Наско и Боби го държат!
  • 9 Иван Грозни

    24 6 Отговор
    Голямо спасяване го спасяват този отбор. Защо и от кого? Тия ли са центъра на българския футбол? Затова ни е таково положението защото за едни всичко, а за други кучета ги яли.
  • 10 Красимир Петров

    25 5 Отговор
    Синчето на перуката няма кой да го пипне.Обжалвайте мача и при Арменският поп.
  • 11 Харпун

    17 5 Отговор
    Футбола е и доза късмет,Мърльо!На мача с ПАОК той беше на ваша страна.Хамрун получи своя на мача с вас.Но вие не сте способни да го асимилирате това!Ето затова ревете вместо да приемете нещата и да замълчите.
  • 12 Ганьо

    13 4 Отговор
    Каквото и да говори не може да промени фактите. Хората да не са малоумни, че да не се вижда липсата на този вратар е плюс за Левски .
  • 13 Смех в залата

    14 2 Отговор
    А дали не е редно да си тръгне малката Перука? То и голямата де...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мим

    8 7 Отговор
    Наистина Мъри ,трябва да признаеш,че вместо да продължиш да градиш,както в началото,вече взе да даваш назад и да разграждаш.Може би това ти беше върха...
  • 16 Бебенце

    12 3 Отговор
    До края на годината трябва да се платят едни 2 милиона към НАП, другото е ала бала. Ако бяхте продължили в Европа можеше, но сега едва ли.
  • 17 Бай Онзи

    11 4 Отговор
    Набедено треньорче ,още когато андреев направи страхотни мачове за купата торбата с картофи трябваше да бъде преодстъпен на фк говедарци ! Но нали е син на перуци и титуляр в националния го направихте (обиграваме го за световното 2030 щото е първа младост!) ? А как ша тренираш дузпи , ти си сигурен че биеш 5:0 ??? Биеш център и на слона ножки , това биеш
  • 18 Никой

    9 3 Отговор
    Мъри ти не виждаш ли телосложението на твоят вратар.Не виждаш ли паласките видими дори през фанелката .Не виждаш ли колко е тромав при придвижването в рамките на вратата,не говоря за бавните му излизания напред.Наднорменото му тегло.Да разчиташ на феновете ,че те ще поемат финансовата тежест на клуба в тежки моменти е вид мазохизъм. Наско Раев " собственика " му пука за Левски до там да си взема възнагражденията. След като клуба е с задържение към НАП 32 милиона що този печен левскар не се откаже от своите финансови вземания. Щото оная скокърджа Раефца ще го натири иняма да може да пише у фейса колко е велик Насо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    5 2 Отговор
    Крайно време е това лекенце да не появява на вратата.Провали не един и два мача, да не говорим ,че прецака и клуба с финанси заради отпадането.
  • 21 Диамантената ръка

    4 3 Отговор
    Михайлов е пазил щото е футболист в клуба, а треньорът го е сложил в състава за мача. Въпросът е какво изобщо прави в отбора тоз неадекватен и дебел човек, който няма качества за вратар...
  • 22 Тома

    1 1 Отговор
    Мъри кажи че заради татко му си сгрешил и ще ти простим
  • 23 чУвал или чувАл

    2 1 Отговор
    Случилото се със Спартанците от Малта , нормалните хора го приемат като някакъв виз ВЪЗМЕЗДИЕ към отбора на Властта ! Години наред те бяха обгрижвани със специални грижи от индивизи като Борисов и Пеевски, Бакърджиев , Софиянски , Сталийски и даже имаха наглостта да казват , че били САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ. Залимаха ни с омраза и доноси. И сега това с малтийците беше като МЕХЛЕМ ЗА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА на отвратените от синьото лицемерие ! ВИДОВДЕН !
  • 24 Тото 1 и Тото 2

    2 1 Отговор
    Какво лошо има , че КОЛОСИТЕ от Малта ги биха ? А ?
  • 25 Йеронимус БОШ

    2 1 Отговор
    Кога ще ПРЕиграват мача ? И с техен съдия ли ще бъде ?
  • 26 ЧЕКМЕДЖЕ

    2 1 Отговор
    НАП пита кога ще си платят задълженията ? И как може при милионите дългове и тежка УЖ финансова криза в клуба , да плащат заплати по 20-30 000 на някакви татуирани лекета ? Само питам де , нищо лично !
  • 27 баба ЯГА

    1 1 Отговор
    Сбъркаха като не взехе Бойко Борисов ! Щеше да вкара всички дузпи. А и май все още е соственик на клуба ?! Щеше да им пасне идеално с простащината си , нали ?
  • 28 Мхм

    1 1 Отговор
    Е за какво да тренирате дузпи, вие си ги можете