Last news in Fakti

25 Август, 2022 09:17 1 119 0

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза

  • барселона-
  • манчестър сити-
  • футбол-
  • контрола

Пред повече от 90 000 зрители на легендарния „Камп Ноу” двата тима сътвориха истинско голово шоу

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Барселона и Манчестър Сити завършиха при резултат 3:3 в приятелски мач с благотворителна кауза. Пред повече от 90 000 зрители на легендарния „Камп Ноу” двата тима сътвориха истинско голово шоу, а събраните средства ще отидат в подкрепа на борбата с борбата с амиотрофичната латерална склероза.

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза
Снимка: БГНЕС

Головата фиеста в Барселона стартира в 22-ата минута, когато Хулиан Алварес откри за гостите. Барселона стигна до пълен обрат след голове на Пиер Емерик Обамеянг и Френки де Йонг, но Коул Палмър отново изравни за Сити. Последните два гола бяха дело на Мемфис Депай и Рияд Марез, който се разписа от дузпа в продължението на срещата. Наказателният удар бе отсъден твърде пресилено за нарушение на Кристенсен срещу Ерлинг Халанд, което видя единствено реферът на мача.

В заключителните минути на двубоя Люк Мбете от състава на Манчестър Сити получи удар в главата при единоборство с Кристенсен и не успя да продължи срещата. Футболистът на гражданите дълго време получава лекарска помощ на терена, като в крайна сметка бе обездвижен и изведен от терена с помощта на медицинска кола.

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза
Снимка: БГНЕС

Първата прекрасна възможност в мача се разкри пред Пиер Емерик Обамеянг, който се оказа на правилното място още в 3-ата минута, но изстрелът му от близко разстояние бе избит от вратаря на гостите. Не бяха изминали и пет минути от началото на двубоя, когато домакините стигнаха до греда. Новото попълнение Франк Кесие получи в центъра на терена, напредна много добре и стреля от близо 23 метра, а топката срещна левия страничен стълб.

Резултатът в мача бе открит в 22-ата минута при първата по-интересна атака от страна на гостите от Манчестър. Точен за „гражданите” бе Хулиан Алварес, който се разписа от два метра след комична грешка на вратаря на Барселона Иняки Пеня. След безобидно балонно центриране отляво, Пеня скочи да улови топката, но след това я изпусна право в краката на Алварес, който само това и чакаше – 1:0 в полза на Сити!

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза
Снимка: БГНЕС

А 26-ата минута Жул Кунде бе много близо до това да подари втори гол на гостите. Бранителят сгреши пред собственото си наказателно поле и предостави топката на Коул Палмър, който обаче стреля силно над вратата.

Барселона успя да изравни след изпълнение на статично положение. След центриране от свободен удар, бранител на гостите не успя да изчисти добре и топката стигна до Обамеянг, който с удар от въздуха успя да прати топката в мрежата, въпреки малкия ъгъл, от който стреля.

В края на първата част Манчестър Сити стигна до пряк свободен удар пред вратата на домакините. Рияд Марез се нагърби с изпълнението, но този път техничарят не успя и прати топката в стената.

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза
Снимка: БГНЕС

Втората част започна с отличен шанс за гостите от Манчестър Сити. След нова грешка в отбраната на домакините, Хулиан Алварес на два пъти имаше възможност да обстрелва вратата на Барса от няколко метра, но и в двата случая Пеня бе на мястото си и отрази.

Пеня трябваше да се намесва решително и при още една ситуация. След отлична контраатака на „гражданите”, Палмър бе изведен отляво и стреля по диагонала, но вратарят на домакините отново показа класа и спаси.

Барселона стигна до пълния обрат на резултата още в ответната си атака. Френки де Йонг се разписа във вратата на английския тим след много груба грешка на Кевин де Бройне. Белгиецът не успя да комбинира със свой съотборник на границата на собственото си наказателно поле, де Йонг открадна и въпреки че първият му удар не сполучи, при втория той бе безпощаден.

Барса и Ман Сити въртят 3:3 в мач с благотворителна кауза
Снимка: БГНЕС

В 71-ата минута равенството в мача бе възстановено след прекрасна атака на Манчестър Сити отдясно и точен пас към Коул Палмър, който от няколко метра просто подложи крак и насочи топката в мрежата за 2:2.

Мемфис Депай реализира за 3:2 в 79-ата минута след прекрасна асистенция на Серхи Роберто, а Рияд Марез оформи крайния резултат в продължението с точен изстрел от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Кристенсен срещу Халанд, но на повторенията се видя, че контактът между двамата е твърде минимален и главният рефер на срещата откровено допусна грешка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА