Last news in Fakti

27 Август, 2022 21:12 1 224 8

Арда матира Славия с гол в края

  • арда-
  • славия-
  • кърджали

Единственото попадение в срещата вкара Иван Тилев в добавеното време

Арда матира Славия с гол в края - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Арда победи Славия с 1:0 в мач от осмия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата вкара Иван Тилев в добавеното време на мача. Халфът изпълни по превъзходен начин пряк свободен удар и матира Светослав Вуцов.

Двата тима изиграха равностоен двубой, в който ВАР отмени дузпа за „белите” в началото на мача, а Иван Минчев и Кристиан Добрев удариха гредата, предава gong.bg.

С успеха Арда събра 15 точки и излезе на трето място във временното класиране, докато столичани са седми с 12 точки и два мача по-малко.

Двубоят започна вихрено. В 4-ата минута Томбак намери Нгуена, който върна за Иван Минчев. Халфът отправи удар от границата на наказателното поле, а топката срещна лявата греда.

В 18-ата минута Юруков отправи удар от 15 метра, но не затрудни Вуцов. Пет минути по-късно защитата на Арда не успя да изчисти топката след центриране от корнер. Кълбото се озова в Стоев, който отправи удар от около двадесет метра, но Господинов улови.

В 24-ата минута домакините стигнаха до първа реална голова възможност. Коконов центрира от корнер, гостите оставиха Сако непокрит. Централният защитник стреля с глава, но над вратата. Осем минути след това решителна намеса на Томбак предотврати гол във вратата на столичани. Лозев и Ковачев разиграха отдясно, а последният намери Йорданов в наказателното поле. Нападателят успя да елиминира Виячки и отправи удар, но в последния момента Томбак успя да блокира и Арда стигна само до корнер.

В 43-ата минута Славия получи право да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Георги Вълчев, който от около 25 метра стреля високо над вратата.

Втората част започна с по-активни действия на Арда. В 53-ата минута се получи разбъркване след изпълнение на корнер, но Йорданов не успя да засече в очертанията на врата. В 74-ата минута многоходова атака на гостите завърши с удар от далечна дистанция на Минчев, но Господинов се справи.

В 89-ата минута Тилев насочи топката в горния десен ъгъл от пряк свободен удар, но Вуцов успя да се намеси и изби в корнер. Арда стигна до победен гол в първата минута на добавеното време. Ел Мами Тетах се измъкна от защитата на гостите и беше фаулиран на границата на наказателното поле. Зад топката застана Тилев, който с фантастичен удар във вратарския ъгъл матира Вуцов за 1:0.

Осми кръг на efbet Лига
Ботев (Пд) – Септември 3:1
Берое - Локо (Пд) 2:0
Арда 1924 - Славия 1:0

Днес
20:45 ч: Локо (Сф) - Спартак 1918 (Варна) /Диема спорт/

Утре
18:45 ч: Хебър 1918 (Пазарджик) - Пирин (Бл) /Диема спорт/
21:00 ч: Ботев (Вр) - Левски /Диема спорт/

В понеделник
18:00 ч: Черно море - Лудогорец /Диема спорт/
20:30 ч: ЦСКА (София) - ФК ЦСКА 1948 (София) /Диема спорт/


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    4 4 Отговор
    Айде бе, къде са 8те фена на Славия, кво стана бе Вензи. Кой закопа сина ми, кой му видя сметката. Знаете ли тая песен.

    Коментиран от #2

  • 2 Чикаго

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "кУмУнист":

    Не е чудно, че си комунист. Съдиите закопават Славия от 78 хгодини.
  • 3 Бай Хюсеин

    2 3 Отговор
    Казвасе ПФК АРДА КЪРДЖАЛИ

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боби Григ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Хюсеин":

    Бре,бре,бре...А съдията как се казва? За вас Сватба, за Славия Брадва
  • 7 кУмУнист

    1 3 Отговор
    На вас като на Любо Пенев и Стойчо Младенов всеки мач съдията им е виновен и всеки мач поне една дузпа не са им дали. Радвайте се, че синеубиеца Венци си нагласи първенството с още 4+ брутално слаби отбора и няма как слабия да отпадне.

    Коментиран от #8

  • 8 Антикомунист

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "кУмУнист":

    Личи ти, че си комунист и от " отбора на народа" от с. Подуене, Софийско