Last news in Fakti

28 Август, 2022 16:37 836 1

Пак избраха Ивет Лалова в Комисията на спортистите на Европейската атлетика

  • ивет лалова-
  • комисия-
  • спортистите на европейската атлетика

За спринтьорката това е четвърти пореден мандат

Българската спринтьорка Ивет Лалова беше избрана в Комисията на спортистите на Европейската атлетика, съобщиха от централата.

38-годишната българка беше изпреварена само от швейцарката Лея Шпрунгер, която оглави комисията и влезе в борда на асоциацията. Трета остана състезателката в скока на височина Алесия Трост (Италия).

Във вота този път при мъжете в комисията попаднаха Томас Рьолер (Германия), Милан Трайкович от Кипър и Кристиян Ньоберг Хансен от Дания.

Съветът на Европейската атлетика, чийто президент е Добромир Карамаринов, реши в комисията да влязат и четвъртите от гласуването - Аша Филип (Великобритания) и Алексей Касянов (Украйна). Мандатът е 4-годишен, а за Лалова той е четвърти поред.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислителят

    1 1 Отговор
    Успех , момиче ! Само напред и нагоре !