Last news in Fakti

5 Септември, 2022 14:59 1 605 0

Досега: Само Гуардиола и Конте бяха били Моуриньо толкова лошо за първенство

  • джосеп гуардиола-
  • антонио конте-
  • жозе моуриньо-
  • рома-
  • футбол-
  • серия а

В исторически план опитният наставник допуска едва за трети път загуба за първенство с четири или повече гола разлика

Досега: Само Гуардиола и Конте бяха били Моуриньо толкова лошо за първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Поражението на Рома с 0:4 от водения от Андреа Сотил Удинезе в неделя е нещо, което рядко сме виждали в кариерата на Жозе Моуриньо. В исторически план опитният наставник допуска едва за трети път загуба за първенство с четири или повече гола разлика.

Предишните две му бяха нанесени от далеч по-доказани имена в треньорската професия като Джосеп Гуардиола и Антонио Конте. През ноември 2010 година Барселона на Пеп отнесе Реал Мадрид на Специалния с 5:0, а през октомври 2016 година Челси на Конте срази Манчестър Юнайтед на Моу с 4:0.

И все пак това не са най-големите загуби на португалеца, защото през миналия сезон Рома отстъпи с 1:6 от Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите - антирекорд в кариерата на специалиста. Все пак Моуриньо бързо се реваншира, защото тимът му в крайна сметка спечели Лигата на конференциите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА