Last news in Fakti

11 Септември, 2022 12:30 1 864 2

Мик Шумахер има само няколко състезания, за да спаси кариерата си във Формула 1

  • мик шумахер-
  • формула 1-
  • спорт-
  • ferrari-
  • haas

Синът на седемкратният шампион Михаел Шумахер, който получи място в отбора на „Хаас“ от академията на Ferrari, е с изтичащ в края на годината договор

Мик Шумахер има само няколко състезания, за да спаси кариерата си във Формула 1 - 1

Германският пилот Мик Шумахер може да има на разположение само няколко състезания, за да спаси кариерата си във Формула 1, пише агенция ДПА. Синът на седемкратният шампион Михаел Шумахер, който получи място в отбора на „Хаас“ от академията на Ferrari, е с изтичащ в края на годината договор.

Мик Шумахер прекара два сезона в Haas, но записа първите си точки едва тази година през юли в състезанието за Голямата награда на Великобритания, заемайки осмото място. Последва шесто място в Австрия, но впоследствие Шумахер няма класиране в първите 13.

„Казах още в началото на сезона, че при Мик е важно да напредва“, коментира шефът на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното. „След няколко състезания ще седнем и ще поговорим с него, ще направим анализ на сезона и заедно с „Хаас“, ще вземем решение за бъдещето му“, добави Биното.

Тимът на „Хаас“, който си партнира с Ferrari, няма да е задължен да задържи Шумахер, ако 23-годишният германец вече не е част от пилотската академия на италианския автомобилен концерн.

Към момента Мик Шумахер заема 15-о място във временното класиране при пилотите във Формула 1 с 12 точки след 15 старта. Той бе най-бавен в съботната квалификация за Гран при на Италия, въпреки че няма да стартира последен. В петък Шумахер бе заменен в първата тренировка на „Монца“ от резервния пилот на Ferrari Антонио Джовинаци, който се спряга за негов наследник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7293

    2 2 Отговор
    пълен некадърник, по-зле е и от чичо си, и 1% няма от борбеността и свирепостта на баща си, въпреки че никога не съм го харесвал заради преминаване лимита на спортсменството си остава вторият най голям пилот за всички времена

    Коментиран от #2

  • 2 Про100 100

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "7293":

    Ралф Шумахер никога не е имал сериозна машина в ръцете си за разлика от брат му. Въпрос на избор и възможности все пак. А от Мик Шумахер пилот не става.