Last news in Fakti

12 Септември, 2022 13:10 1 009 0

Нефтохимик отпразнува своя 60-ти рожден ден с шоу мач

  • нефтохимик-
  • рожден ден-
  • футбол-
  • юбилей

Програмата започна с мачове на формациите на ДЮШ на клуба

Нефтохимик отпразнува своя 60-ти рожден ден с шоу мач - 1

Нефтохимик отпразнува своя 60-ти рожден ден на спортния комплекс “Изгрев“, а на мястото на събитието се събраха хора със "зелени" сърца и съдби от много поколения. Домакините от СНЦ Нефтохимик 1962 се бяха подготвили отлично и осигуриха много добри условия за празника. Програмата започна с мачове на формациите на ДЮШ на клуба. Финалът беше срещу между сегашния отбор, воден Станислав Жеков, и тим, съставен от млади юноши и легенди които са носили зелената фланелка през годините. Наелектризиращата обстановка доказа, че Нефтохимик е жив, въпреки проблемите, въпреки несгодите и въпреки всичко, пише "Кота Спорт".

През годините клубът постигна серия от сериозни успехи, включително и най-доброто класиране на бургаски тим в историята на българските първенства - второто място през 1997 година. Във витрината на "шейховете" има и две купи на ПФЛ, както и финал за купата на България през 2000 г. Нефтохимик има записани и две участие в европейските клубни турнири, като през 2000 година успя да отстрани кипърския Омония, воден тогава от един от най-успешните български треньори Аспарух Никодимов.

Както е известно, в средата на август като част от празненствата за 60-годишния юбилей в Бургас беше пристигнал легендарният шведски футболист Стефан Шварц. Тогава той се срещна с част от играчите на "Нафтата" от отбора от 90-те години и треньора Димитър Димитров-Херо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА