Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 23:56 2 336 0

Наполи нанесе една от най-тежките загуби в историята на Аякс

  • аякс-
  • наполи-
  • шампионска лига

Италианците можеха дори да са още по-убедителни

Наполи нанесе една от най-тежките загуби в историята на Аякс - 1
Снимка: БГНЕС

Аякс инкасира едно от най-тежките поражения в цялата си история, отстъпвайки с 1:6 на Наполи в третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

Нидерландците обаче откриха резултата в 9' чрез Мохамед Кудус, но оттам насетне на терена на „Йохан Кройф Арена“ имаше само един отбор и това бе този на италианците.

Джакомо Распадори вкара на два пъти, а Джовани Ди Лоренцо, Пьотр Жиелински, Хвича Кварацхелия и Джовани Симеоне се разписаха по веднъж за разгромната победа на гостите.

Един от лидерите на тима от Амстердам - Душан Тадич, не си стърпя нервите и напусна терена преждевременно в 73' след получаването на втори жълт картон.

Този резултат бе най-малкото, с което ще се приберат „партенопеите“ у дома, защото Рембо Пасвеер направи още 7 спасявания, за да не придобие вечерта епохални размери.

Наполи така почти си гарантира класирането за елиминациите, след като събра 100% от възможните точки до момента, въпреки конкуренцията на Ливърпул и Рейнджърс в Група A.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА