Last news in Fakti

8 Октомври, 2022 21:32 2 227 0

Дортмунд и Байерн сътвориха истински „Дер Класикер“

  • борусия дортмунд-
  • байерн мюнхен-
  • дер класикер

„Жълто-черните“ се завърнаха след два гола пасив

Дортмунд и Байерн сътвориха истински „Дер Класикер“ - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен сътвориха може би най-интерсното „Дер Класикер“ в последните десетина години, предлагайки страхотен футбол и чиста футболна емоция на своите и неутралните фенове, като завършиха накрая 2:2.

Леон Горецка откри резултата в 33' след първия и единствен точен удар за своя отбор през първата част, след като домакините пропуснаха няколко добри положения. Централният полузащитник стреля от границата на наказателното поле след подканящо подаване от Джамал Мусиала към дъгата.

Още на почивката Юлиан Нагелсман пусна цели трима свои играчи на терена. Джошуа Кимих, Кингсли Коман и Йосип Станишич замениха Марсел Забицер, Серж Гнабри и Алфонсо Дейвис. Видимо бе само, че канадецът трябваше да бъде заменен принудително, след като получи ритник в лицето при случайна ситуация от Джуд Белингам.

Лирой Сане след това увеличи аванса на гостите и изглеждаше сякаш ще видим за пръв път в историята девет поредни загуби за „жълто-черните“ в най-големия мач в германския футбол.

Юсуфа Мукоко обаче имаше своите планове за срещата. Младокът върна интригата в 74', за да се превърне в най-младия голмайстор изобщо в „Дер Класикер“.

Коман остави Байерн в намален състав за добавеното време, след като си изпроси втори жълт картон, независимо от факта, че е нападател и влезе на терена през втората част.

Домакините се хвърлиха сляпо напред и дори при два корнера Александър Майер напусна своята врата, за да се включи при центриранията.

Атмосферата на „Сигнал Идуна Парк“ вещаеше, че тепърва кулминацията ни предстои и точно това стана, когато Антони Модест се реваншира за пропуска си сам срещу Мануел Нойер десетина минути по-рано. Французинът добута една изсипана топка от Нико Шлотербек от малък ъгъл с глава само 2-3 секунди след изтичането на минимално добавените 4 минути продължение. Това бе и последното действие в мача, за да може крайното 2:2 да стана една от емблемите на сезона в Първа Бундеслига.

Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен остават с по 16 точки и така Унион Берлин и Фрайбург ще имат възможност, за да увеличат преднината си на първата позиция, където също са с равни точки - по 17.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА