Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 14:15 859 1

ПСЖ придобива дял от акциите на португалски клуб с вековна история

  • псж-
  • брага-
  • футбол-
  • лига 1

Брага стигна до финал на Лига Европа през 2011 година и игра в груповата фаза седем пъти в последните осем сезона

ПСЖ придобива дял от акциите на португалски клуб с вековна история  - 1
Снимка: БГНЕС

Катарските собственици на Пари Сен Жермен одобриха сделка в понеделник, чрез която те ще придобият малък дял от акциите на португалския Брага. Те са се споразумели да купят почти 22% от акциите на клуба, който е на 101 години, бе съобщено на португалските финансови власти, като сделката трябва да бъде завършена следващите месеци.

Брага стигна до финал на Лига Европа през 2011 година и игра в груповата фаза седем пъти в последните осем сезона. Клубът е на трето място в португалското първенство в момента след грандовете Бенфика и Порто и ако завърши на тази позиция, ще участва в квалификациите на Шампионската лига.

Реформите в Шампионската лига ще влязат в сила от 2024 година, когато страната, която заема пето място в класацията на УЕФА, ще има директно три отбора в групите, като Португалия се бори за тази позиция с Франция и Нидерландия.

"Вярваме, че това е точният акционер, за да ускорим растежа ни", коментира президентът на Брага Антонио Салвадор.

Председателят на Катарския спортен инвестиционен фонд Насер Ал-Келайфи, който е и президент на ПСЖ, определи Брага като "португалска институция с горда история, огромни амбиции и отлична репутация на и извън терена".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    0 0 Отговор
    За сведение на ПСЖ:в България също има клуб-вековник,при това финансово пропаднал и ще ви излезе евтинка сделката.