Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 10:28 1 587 1

ПСЖ е в окото на бурята: Сериозни промени във френския гранд

  • насер ал-хелайфи-
  • футбол-
  • псж-
  • скандали-
  • лига 1

Започна се с разкрития, че президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи е замесен в незаконното задържане в Катар на бизнесмен с френски и алжирски корени

ПСЖ е в окото на бурята: Сериозни промени във френския гранд - 1
Снимка: БГНЕС

Френският гранд ПСЖ е в окото на бурята. От няколко седмици "Парк де Пренс" се превърна в епицентър на серия от скандали. Започна се с разкрития, че президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи е замесен в незаконното задържане в Катар на бизнесмен с френски и алжирски корени. Става въпрос за Тайеб Б., който е прекарал 10 месеца зад решетките през 2020 година, защото е притежавал материали и информация, уличаващи Ал-Хелайфи като един от замесените в корупционен скандал при избирането на Катар за домакин на Световното първенство тази година.

В началото на седмицата пък гръмна голямата бомба, че суперзвездата на отбора Килиан Мбапе обмисля бягство, защото се чувства измамен от шефовете, а малко по-късно стана ясно, че те са наели компания, за да го очернят в социалните мрежи. На този фон изглеждат незначителни дреболии историите с женския отбор, където една от състезателките е разследвана по обвинение, че е поръчала побой на своя съотборничка и изявлението на Кристоф Галтие, изправило на нокти еколозите във Франция.

Всичко това е принудило емирът на Катар и фактически собственик на клуба Тамин бил Ал Тани да прати специален ревизор в Париж, който да инспектира ситуацията на място. Според "Паризиен", който е най-добре ориентиран в делата на ПСЖ, може да се стигне до сериозно орязване на бюджета, както от раздути заплати, така и по други проекти. Според медии, президентът Ал-Хелайфи, който фактически е служител на заплата, ще бъде отстранен, въпреки че дълго време минаваше за недосегаем любимец на емира.

От екипа на Мбапе пък обмислят следващия си ход, като един от вариантите е опит за предсрочно прекратяване на договора му. Според френските закони при такова прекратяване, Мбапе ще трябва да плати сума, която е потенциално по-голяма от размера на заплатите му за периода на настоящия му контракт. Ако обаче се докаже, че клубът е наел компания за черен пиар срещу него, това може да доведе до рзтрогване на договора без финансови последствия, но този въпрос може да бъде решен само по съдебен ред.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меси Заплатата

    1 0 Отговор
    фалира още един клуб, ахахахахах