Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 12:27 2 601 5

Лудогорец покори най-титулувания отбор в 12-а страна в Европа

  • лудогорец-
  • футбол-
  • европа-
  • хик хелзинки

От 2014-а година насам почти всяка година Лудогорец се справя с такъв противник

Лудогорец покори най-титулувания отбор в 12-а страна в Европа - 1
Снимка: ludogorets.com

Успехът над ХИК Хелзинки с 2:0 гарантира евроучастие на Лудогорец и напролет. Той ще остане в историята и с това, че Финландия стана 12-ата страна в Европа, чийто най-титулуван тим бе победен от „орлите“ в Европа, пише „Мач Телеграф“.

От 2014-а година насам почти всяка година Лудогорец се справя с такъв противник. Най-престижните победи бяха над Цървена звезда през 2016-а и Стяуа – 2 години по-рано. Освен номер 1 в своите страни, двата отбора са били и европейски клубни шампиони. Победите над тях бяха ценни и затова, че донесоха елиминиране на грандовете на Сърбия и Румъния.

Преди да удари ХИК, Лудогорец има победа и над най-многократния шампион в друга скандинавска страна – Швеция. Става дума за Малмьо преди година, който бе победен с 2:1 в Разград в плейоф-реванш за Шампионската лига. Това обаче не стигна за краен успех, тъй като първият мач бе загубен с 0:2.

Динамо Загреб е другият най-силен тим побеждаван от Лудогорец – в груповата фаза на Лига Европа през есента на 2013-а година – с 3:0 и 2:1. Останалите страни, чийто рекордьори по титли да губели от „орлите“ са Черна гора, Босна и Херцеговина, Унгария, Литва, Словакия, Ейре и Уелс.

Трябва да се отбележи, че Лудогорец записа епохален успех и срещу гръцкия Олимпиакос през миналото лято. Крайният успех обаче дойде след две равенства – 1:1 и 2:2 и дузпи.

Държавите, чийто най-титулуван отбор е побеждаван от Лудогорец:
Швеция – Малмьо
Румъния – Стяуа
Сърбия – Цървена звезда
Хърватия – Динамо Загреб
Черна гора – Будучност и Сутиеска
Босна и Херцеговина – Зрински Мостар
Унгария – Ференцварош
Словакия – Слован Братислава
Литва – Жалгирис Вилнюс
Ейре – Шамрок Роувърс
Уелс – ТНС
Финландия – ХИК Хелзинки


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    7 6 Отговор
    Все още липсват скалповете на шампиони на Кипър,Малта,Косово,Гибралтар и т.п.А кога Байерн,Ливърпул,Реал ,шампион на Франция( Монако,Сент Етиен)?

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Хахахаха

    3 1 Отговор
    Понеже един сравни руската армия с Реал Мадрид, а украинската с Лудогорец, може да се каже, че Лудогорец побеждава и Реал Мадрид!
  • 3 Знаеш ли

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Колко си прост
  • 4 Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Ами равен с Ливърпул, равен с ПСЖ - шампион на Франция малко ли ти се вижда? Победа над Цска Москва с 5:1, а победите срещу софийския цска не ги броим, те са абонати на Лудогорец. Кой друг български отбор може да излезе срещу ПСЖ и Ливърпул ,да играе наравно с тях и да завърши наравно?
  • 5 Валери

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Нема още от Фарьорските острови ,Нюфаундленд и Тайван....ААА те тия последните не са от Европа .....Начи Азербайджан ...те участваха в Евровизия значи са от Европа ....и още некой друг. 🤣🤣🤣