Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 11:02 1 087 1

Нападател на Левски стана футболист №1 за септември според InStat

  • кирил десподов-
  • футбол-
  • спас делев-
  • левски-
  • лудогорец-
  • уелтън

Съотборниците от Лудогорец Спас Делев и Кирил Десподов допълват призовата тройка

Нападател на Левски стана футболист №1 за септември според InStat - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Левски Уелтън Фелипе де Мело бе награден като най-добър футболист в efbet Лига за месец септември според InStat Index. 25-годишният бразилец заслужи статуетката в традиционната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Уелтън натрупа InStat Index 272. Той изпревари други двама нападатели – съотборниците от Лудогорец Спас Делев и Кирил Десподов. Делев остана втори с индекс 268, а Десподов се нарежда след него с 265.

Нападател на Левски стана футболист №1 за септември според InStat
Снимка: БГНЕС

Това е първа победа за Уелтън и първа за футболист на Левски в авторитетната класация от 30 месеца насам. За последно играч на „сините“ бе награждаван за №1 според InStat през март 2020 година, когато победител стана Холмар Ейолфсон. Той печели общо два пъти месечната класация, а Иван Горанов и Станислав Костов са другите футболисти на Левски, вдигали в миналото статуетката.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамрун

    1 1 Отговор
    Браво