Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 18:22 1 219 0

Шефът на Ла Лига отправи сериозно предупреждение към Барселона

  • барселона-
  • ла лига-
  • хавиер тебас

Бюджетът за заплати клуба и доста над прага от 500 милиона евро

Шефът на Ла Лига отправи сериозно предупреждение към Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на испанската Ла Лига - Хавиер Тебас, отправи сериозно предупреждение към Барселона преди началото на следващия сезон. Отборът от „Камп Ноу“ беше в несигурна финансова ситуация преди началото на настоящата кампания и Тебас заяви, че клубът е в същата позиция и за сезон 2023/2024.

Говорейки пред „Mundo Deportivo“, Тебас разкри, че могат да бъдат наложени още наказания на Барселона, ако не намалят бюджета си за заплати. Обсъждайки дали ранно изпадане от Шампионската лига би повлияло на тяхното положение, Тебас заяви: „Ако отпаднат от Шампионската лига, те ще имат по-малко приходи, но няма да трябва да плащат бонуси. Това няма да промени много. Нещата проработиха за тях този сезон, но не и за следващия. Те трябва да намалят разходите си за заплати, не могат да продължат с повече от 500 милиона евро. Защото ако не, следващия сезон отново ще наложим правилото 1/4 за тях.“

Бюджетът за заплати на Барселона в момента е 656 милиона евро, което означава, че те са доста над прага от 500 милиона евро, пише gong.bg.

Говори се, че каталунският клуб се опитва да принуди някои от най-опитните играчи в състава да напуснат възможно най-скоро, за да помогнат за възстановяването на финансите на отбора. Жерар Пике, Жорди Алба, Серхио Бускетс и Сержи Роберто са имената, които се очаква да си тръгнат след края на сезона. Договорите на Бускетс и Роберто изтичат другото лято, докато споразуменията на Пике и Алба – година по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА