Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 08:59 1 503 0

Моуриньо: Да играеш на изкуствен терен не е футбол, а съвсем друг спорт

  • рома-
  • жозе моуриньо-
  • футбол-
  • изкуствен терен-
  • хик хелзинки-
  • лига европа

"Вълците" гостуват във Финландия, а мачът ще се играе на изкуствен терен

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели очакванията си за утрешния сблъсък с ХИК Хелзинки в Лига Европа. "Вълците" гостуват във Финландия, а мачът ще се играе на изкуствен терен. Това хич не се нрави на Специалния, който дори бе доста краен, заявявайки, че това не е футбол. Една от най-тежките загуби на португалеца бе от Бодьо/Глимт (1:6), като и тогава срещата се игра на изкуствен терен.

"Трябва ни победа и няма да ни е лесно. Още след първия мач казах, че когато играем 11 на 11, ще ни бъде доста по-трудно, но и за съперника няма да е лесно. Не сме дошли тук на ваканция. Поздравих техния треньор след мача в Рим и признах, че са много добре организиран отбор. Има еволюция във футбола по тези части на Европа. Преди имаха отделни добри играчи, а сега имат добри отбори. Искаме да останем в този турнир, а не да защитаваме титлата си в Лигата на конференциите", отсече Моуриньо.

"Не искам да се оплаквам от изкуствения терен, но той не е в наша полза. Трябва да играем при тези условия и това е положението. Продължавам да твърдя, че да играеш на изкуствен терен не е футбол, а съвсем друг спорт. Този, който е свикнал да играе при тези условия, има предимство. Миналия сезон играхме два мача на изкуствена настилка и ги загубихме и двата. Единият дори с исторически резултат. Хубавото е, че показахме на всички каква е истината, като разбихме Бодьо/Глимт на "Олимпико". Утре няма да имаме такъв лукс, ако загубим, отпадаме", допълни португалецът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА