Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 18:30 1 184 1

Байерн и Майнц си вкараха 8 гола и пропуснаха 2 дузпи

  • байерн мюнхен-
  • майнц 05

Зрителите станаха свидетели на страхотна футболна атракция

Байерн и Майнц си вкараха 8 гола и пропуснаха 2 дузпи - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен и Майнц 05 сътвориха един от най-зрелищните мачове в Европа от началото на сезона, макар успехът да бе категорично на страната на „баварците“. Резултатът в края на срещата бе 6:2, като бяха пропуснати и цели две дузпи.

Серж Гнабри вкара своя гол №50 в Бундеслигата още в 5' на мача, а след това Джамал Мусиала удвои преднината за домакините.

Садио Мане получи правото да бие дузпа в края на полувремето за нарушение срещу самия себе си. Сенегалецът обаче стреля в ръкавиците на Робин Центнер, но при добавката бившият нападател на Ливърпул се разписа.

Току преди паузата бе отсъдена една от рядко вижданите дузпи изобщо по света в полза на гостите. Свен Улрайх излезе за една висока топка при центриране след корнер, опита да боксира, не успя да я стигне, а след това се стовари върху Джонатан Буркард и Алфонсо Дейвис. ВАР се намеси, за да подскаже на главния рефер, че стражът на Байерн не е играл с топката и трябва да бъде отсъдено нарушение. Дузпата отново бе посочена от Цвайер, а при изпълнението Буркард стреля в средата на вратата, за да позволи на Улрайх да спаси. При корнера Силван Видмер плъзна кълбото с глава покрай плонжа на вратаря и голът стана факт.

Леон Горецка и Матис Тел направиха аванса на „баварската машина“ 5:1 след почивката, докато Маркус Ингвартсен добави втори гол за Майнц.

Крайното 6:2 бе оформено от Ерик Максим Чупо-Мотинг, за да разочарова бившия си съотборник Бо Свенсон, който понастоящем е треньор в състава на съперника.

Байерн Мюнхен се завърна на върха в класирането, докато Майнц 05 вече е с отрицателна голова разлика на 8 позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 клоунът Бозо

    0 0 Отговор
    Представям си, какви луди пари са събрани от залаганията онлайн в тази "футболна атракция". Навремето гастролираха световноизвестни циркове, със спиращи дъха представления, но съвременния футбол ги измести. Пък и кой би залагал на цирково представление...