Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 13:01 545 1

Два световни рекорда паднаха на СК по шорттрек в Солт Лейк Сити

  • шорттрек-
  • световни-
  • рекорда-
  • солт лейк сити

Представителките на Нидерландия - Сузане Шултинг и Ксандра Велсебур, направиха уникални бягания

Два световни рекорда паднаха на СК по шорттрек в Солт Лейк Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Представителките на Нидерландия Сузане Шултинг и Ксандра Велсебур поставиха два световни рекорда по време на Световната купа по шорттрек в Солт Лейк Сити (САЩ).

В пeта предварителна серия на 1000 метра Шултинг записа 1:25.958 минута и подобри собствения си рекорд, поставен на Олимпиадата в Пекин 2022 - 1:26.514.

Велзебур в сериите на спринта на 500 метра постигна 41.416 секунди. Така тя счупи рекорда от 41.936 секунди, поставен от канадката Ким Бутен на същата пързалка през 2019 година.

24-годишната Шултинг е трикратна олимпийска и седемкратна световна шампионка, сребърна и двукратна бронзова медалистка от Игрите в Пьончан 2018 и Пекин 2022.

Велзебур е на 21 години, на Олимпиадата в Пекин тя завоюва златен медал с щафетата и е двукратна световна шампионка на 500 метра и с щафетата на Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    0 0 Отговор
    Марийка отива в полицията и пише заявление че са я изнасилили. Дежурния пита добре бе пишеш че и Петранка е била там тя защо не дойде да се оплаче. Ами Петранка не я изнасилиха. Защо? Ами тя не искаше.