Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 18:33 1 024 1

Фаворитите за световното първенство са от Южна Америка, според букмейкърите

  • катар 2022-
  • аржентина-
  • бразилия

Компаниите споделят общо виждане за предстоящия Мондиал

Фаворитите за световното първенство са от Южна Америка, според букмейкърите - 1
Снимка: БГНЕС

Остават броени дни до началото на първото в историята зимно световно първенство по футбол. Всички тимове вече обявиха съставите си и е време букмейкърите да се подготвят за най-натоварения си период в календара. Reuters компилира коефициентите за успех на различните участници, като от това става ясно, че титлата се предвижда да пътува за Южна Америка.

Залозите са събрани от компаниите William Hill, bet365 и Ladbrokes, като три от най-големите букмейкъри в света.

Всички те се обединяват около прогнозата, че Бразилия е големият фаворит на Мондиала в Катар, следван от Аржентина. Изглежда фактът, че местните шампионати в двете страни приключиха играе известна роля, но по-важното е, че някои от най-силните футболисти в света са част именно от двата тима.

Надолу в прогнозите се подрежда Франция от позицията на действащия носител на трофея, въпреки всички кадрови проблеми с контузии в лагера на „петлите“.

След това чак идват Англия и Испания, макар и в двата отбора да е видимо, че селекционерите не подбраха възможно най-добрите футболисти, а по-скоро се довериха на личната им връзка с играчите и клубовете, които представляват.

В наддаването за най-добър голмайстор Хари Кейн оглавява списъка с най-високи шансове, следван от Килиан Мбапе, Карим Бензема, Неймар и Лионел Меси. Историята тук обаче ни показва, че този индивидуален приз подлежи често на изненади. Хамес Родригез спечели наградата през 2014 г. в Бразилия, а през 1998 г. във Франция Давор Шукер изненада конкуренцията. През 2010 г. пък в Южна Африка цели четирима играчи поделиха отличието с по 5 гола - Томас Мюлер, Давид Вия, Уесли Снайдер и Диего Форлан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    3 1 Отговор
    Заличават киев, не си интересен