Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 15:55 644 1

България и Унгария подписват меморандум за сътрудничество в областта на спорта (СНИМКИ)

  • българия-
  • унгария-
  • весела лечева-
  • адам шмитд

Весела Лечева и д-р Адам Шмидт се договориха за това на среща в Будапеща

България и Унгария ще си сътрудничат в развитието на спорта. Това съобщиха от Министерството на младежта и спорта, след като служебният министър - Весела Лечева, се срещна със своя колега д-р Адам Шмитд в Будапеща.

Двамата се договориха за меморандум между двете държави, който ще бъде подписан в София при следващата визита на Шмитд у нас. Междувременно работните екипи ще оформят подробностите около договора.

Унгария има сериозни традиции и успехи в спортове като плуването, кану-каяка и много други и ще ни е полезно да споделим опит“, каза Лечева след срещата.

Тя е останала впечатлена и от споделения опит в областта на финансирането, развитието на инфраструктурата и критериите за оценяване, които използва унгарците, за да постигат своите успехи в атлетическите дисциплини.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За спорт

    0 0 Отговор
    Или за нафта