Last news in Fakti

11 Декември, 2022 15:00 2 860 1

Готви се една от най-големите промени във Висшата лига

  • висша лига-
  • футбол-
  • промени-
  • риши сунак

Британският премиер - Риши Сунак, е дал зелена светлина на проект за индивидуален кабинет, който да наблюдава и отговаря за отделни въпроси във Висшата лига

Готви се една от най-големите промени във Висшата лига - 1

Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени от 1992 година насам, когато познатият формат на Висшата лига бе установен.

Британският премиер - Риши Сунак, е дал зелена светлина на проект за индивидуален кабинет, който да наблюдава и отговаря за отделни въпроси във Висшата лига. Тази идея бе отхвърляна от клубовете и специалистите дълго време, но е напът да се случи, като официалното изаявление се очаква през новата календарна година или поне след края на Мондиал 2022.

Ще бъде избран специалист, който да оглави този офис. Също така ще има борд от директори и други служители, които ще следят изкъсо за всичко случващо се на Острова. Отборите ще бъдат държани под лупа. Изпълнителният директор на Лийдс - Ангъс Киниър, бе един от най-големите противници на такъв "надзираващ" орган.

Големите шест - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Тотнъм и Челси ще бъдат най-засегнати от основаването на подобен кабинет.

Кабинетът ще бъде легализиран от правителството и се очаква да промени облика на Висшата лига. Главната задача на избраните директори ще бъде да следят финансите на отборите. Не се очаква това да попречи на клубове като Ливърпул и Манчестър Юнайтед да бъдат закупени от представители на Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мат Бъзззби

    2 1 Отговор
    по-голяма глупост не можа ли да измисли тоа британец? спорта требе да е независим от политиката!!!