Last news in Fakti

14 Декември, 2022 08:00 1 790 8

Рекордите на Меси нямат край: Десет пъти е №1 в двубой на Световно

  • лионел меси-
  • футбол-
  • аржентина-
  • играч на мача

Капитанът вкара от дузпа за 1:0, а след това асистира на Хулиан Алварес за третото попадение

Рекордите на Меси нямат край: Десет пъти е №1 в двубой на Световно - 1
Снимка: БГНЕС

За рекорден десети път в историята на световните първенства Лионел Меси беше избран за “Играч на мача”. Този път бившият нападател на Барселона беше отличен за представянето си в полуфиналния дуел срещу Хърватия в Катар, който Аржентина спечели с категоричното 3:0. Капитанът вкара от дузпа за 1:0, а след това асистира на Хулиан Алварес за третото попадение.

За Ла Пулга това е четвърто такова признание на настоящото Световно първенство, като преди това той грабна приза за отличните си изяви още в четвъртфинала срещу Нидерландия, в осминафинала срещу Австралия, както и в груповата фаза срещу Мексико.


По време на Мондиал 2014 Лео също беше над всички в четири от двубоите, а още два пъти беше награден и в другите му участия на световните първенства.

За сравнение, човекът, с когото Меси е сравняван най-често - Кристиано Роналдо, има седем такива награди в кариерата си. Ариен Робен (Нидерландия) пък е с шест.

Въпросният приз се дава от Мондиала в Япония и Република Корея (2002 г.) насам, като в началото изборът се правеше от група от специалисти, но с времето се премина към свободно гласуване на сайта на ФИФА.

Сега в Катар Лионел Меси е единственият футболист с четири награди за “Играч на мача”, като няма друг с повече в рамките на един форум изобщо. Също четири такива признания получи и Уесли Снайдер на Световното първенство през 2010 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бико.

    7 0 Отговор
    Всяка година се измислят ненужни награди.
  • 2 Човек

    10 7 Отговор
    Меси беше избран за най-добър играч на световното през 2014 г. и Копа Америка миналата година. Сравненията с Роналдо са само медиен трик. Между тях двамата никога не е имало конкуренция. Меси е над всички с огромна разлика в уменията. Кой се бори за второто място няма значение.

    Коментиран от #8

  • 3 Aлфа Bълкът

    7 2 Отговор
    Дайте му още една златна топка, че знае да бие измислени дузпи.
  • 4 Димо

    6 3 Отговор
    С такива съдии и диамантена топка ще спечели
  • 5 Ром Бакарди

    5 1 Отговор
    Ко да гу мислим Балхата-нал тъй му викат на шпаньолски. Има паре, боли го х.. ко ша прай после. Иначи харабия играч е, ама се търси дуспи муспи, асъл кат актьор е. Ще застанат идин срещу друг сас оня-цър.ния, дет мяза на уранготан коги са смей....мбапето.
  • 6 Бахси

    1 0 Отговор
    А Баце бие Меси по всичко! Дори и по Тулупия!
  • 7 Меско Дузпата

    3 0 Отговор
    Рекорда на Меси е за измислените дузпи,които му дават за да може да вкара гол.
  • 8 Голям праз

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Човек":

    И защо беше избран за номер едно на световното първенство през 2014? През цялото световно беше смешен. Всичко е въпрос на реклама. Справка, Златната топка от 2010 за същия!