Last news in Fakti

15 Декември, 2022 10:27 3 345 25

Появиха се шокиращи видеокадри от бунтовете на марокански фенове във Франция

  • фенове-
  • мароко-
  • франция-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • размирици

Близо 10 хиляди служители на реда са били в готовност да се справят със ситуацията, но въпреки това, местните медии заявиха късно снощи, че ситуацията в Монпелие и Ница е излязла извън контрол

Появиха се шокиращи видеокадри от бунтовете на марокански фенове във Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Появиха се шокиращи видеокадри, на които се вижда как тийнейджър е блъснат по улиците на Монпелие, докато мароканските фенове се бунтуват след загубата от Франция на полуфинала на Световното първенство, предаде „Дейли мейл“.

Близо 10 хиляди служители на реда са били в готовност да се справят със ситуацията, но въпреки това, местните медии заявиха късно снощи, че ситуацията в Монпелие и Ница е излязла извън контрол.

Момчето на 14 години е част от голяма група марокански привърженици, които се движат по улица "Мосон" в южния френски град, когато се натъкват на бял автомобил с развято френско знаме през прозореца.

Групата се нахвърлила върху автомобила, опитвайки се да изтръгне знамето от собственика му и опитвайки се да отворят шофьорската врата, когато водачът изпаднал в паника и направил бърз обратен завой, за да премине в насрещното платно и да избяга бързо.

Няколко души от тълпата не успели да реагират навреме и тийнейджърът попаднал под колелата, като получил критични наранявания. Властите потвърдиха, че той е бил откаран в близка болница, но по-късно е починал.

Полицията се бори да поддържа реда в цяла Франция. От 10-те хиляди мобилизирани, 5 000 са разположени в региона Ил дьо Франс около Париж, а около 2 200 - в столицата.

В социалните мрежи също така циркулират множество непотвърдени видеокадри на френски привърженици с френски знамена, които са нападани и бити от марокански фенове.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абсурдистан

    85 1 Отговор
    Да са ни честити новите европейци!

    Коментиран от #6

  • 3 Мултикулти

    56 6 Отговор
    Да им е честито! Ама не победата, защото при тях отдавна за победа и дума не може да става. Писах го под друга статия, ама е подходящо и тук. Сори за повторението. В древни времена, за да отидат на кръстоносен поход, франсетата са пътували много, много... днес е достатъчно да отидат до Париж. Бухахахаха. Да ви е жив и здрав Макарона и все натам да ви води!
  • 4 Бонев

    72 1 Отговор
    А каква мечта беше Европа преди 20години.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ъхъ

    56 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абсурдистан":

    Ама моля ви се, това са френски граждани!
  • 7 Северноатлантик

    53 2 Отговор
    Защо нашите френски европартньори се предпазват когато мароканците ги бият ? Това противоречи на евроатлантическите принципи !
  • 8 Българка

    40 2 Отговор
    След ПСВ Германия е победена и в невиждана рецесия. Това е почвата от която израства Хитлер и шпиц командите му. Сегашните евро "лидери" торкова ли са късопаметни или са неграмотни, че не виждат приликите. Така ли не разбират , че на нормалните хора им омръзна от кърлежи, които знят само да си търсят правата, без да изпълняват задълженията си и без да оставят циганията си. Така ли не виждат, че националистите имат все повече и повече привърженици?

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Хаха

    31 0 Отговор
    Ами да ги товарят на корабите и към Мароко!
  • 10 Грую

    43 2 Отговор
    Шокиращото в случая е ,че докато французин се опитва да спаси кожата си от група марокански диваци блъска мароканеца. Как е възможно този низвергнат французин да се опитва да се спаси той е трябвало да се хвърли като агнец в ръцете на беснещата група и да бъде разкъсан задето е показал своята мирна радост от победата на националния отбор на държавата в която той като представител на местния етнос ще бъде третиран като чуждоземец и сега ще изпита цялата суровост на закона задето се е опитал да съхрани живота си.

    Коментиран от #13

  • 11 Петьо Петров

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Как удобно пропускаш, че Хитлер е бил социал-националист. А има огромна разлика с консерватори- националисти.

    Коментиран от #18

  • 12 Сменям си ник-а

    27 2 Отговор
    Както вървят нещата скоро време и у нас ще е така.
    Афганистанци,сирийци,мароканци,украинци,да не говорим за ромите.

    Коментиран от #20

  • 13 Сарказъм и грозни факти

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Грую":

    Аааааа а не така сега,сега те мароканците са натурализирани и са светлото бъдеще на една известна част от Ойропа. Тези мили хора трябва да бъдат подкрепяни и поощрявани в действията си защото те сега връщат варварството и издевателството на своите колониални владетели които те са проявявали в миналото към тях. Всеобщо известен факт е че по време на световните войни набраните африкански корпуси от страна някои европейски държави са били използвани на фронта за хабене на противникови муниции и неутрализиране на противопехотни мини ,да да,същата тази Ойропа която се бие в гърдите за хуманизъм и ценности е била арена на такава извратеност. Та тъй де с техните камъни по тяхната глава.
  • 14 Глупаци

    20 0 Отговор
    Който се бунтува и чупи веднага с първия самолет за Мароко
  • 15 Това не са

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    евро лидери, а марионетки на щатите, които след 1990г. бяха поетапно внедрени навсякъде. Разбира се, че са знаели какви ще са резултатите от "политиката" им, но това е била задачата им. Нищо не е случайно, а е било планувано и разработвано с години.
  • 16 хахаха

    19 2 Отговор
    Да, тези няколко милиона мароканци в Белгия, Холандия и Франция ще трябва да са минали през българо-турската граница, та затова ни спират за Шенген..... Техните са "идеално защитени" от такива нелегални мароканци!
  • 17 Мда

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Загрижен":

    То добре че у нас циганите не ни бият, ако им направиш забележка!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лично мнение

    20 1 Отговор
    Няма какво да реват. "Изпуснали" положението?! Хайде бе?! Още веднага щом се е разбрало, че полицията не може да се справи, светкавично е трябвало да изпратят колкото трябва войска и да им се даде право да използва И сила, ако се наложи, да въведат ред. Да се издирят и осъдят по бързата процедура виновните. Защото това не е спонтанно, а просто повод за случилото се. Но с такова "нещо" като Макарона и "съуправляващите" му мъпети, ето го резултатът. Това е хавата в цялата Европка.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Геша

    21 1 Отговор
    Хак им е на франсетата. И им е малко.Най -лошото тепърва предстои.А часовникът за великата нация,дала толкова мниго на света е включен на обратно броене, докато камилите и потомците им я унищожават.Да си правим заключенията и да не допуснем заселване на НИТО ЕДИН навлек, колкото и жална да ни се представя.
  • 23 младен иванов

    20 2 Отговор
    Ето ги печалните резултати от тази тотално сбъркана интеграция и малоумна западна толерантност.В 21 век да бягаш за живота си в собствената си страна,гонен от подивели арабели.
  • 24 Тъпак

    18 1 Отговор
    Запада все още дори не подозира какво точно ги очаква. Те нямат имунитета на балканските народи който доста дълго време са били в пряк контакт с исляма. Идея си нямат какво пуснаха в дома си. Тук не става въпрос за лидерите-мъпети,който са абсолютно наясно със ситуацията, а за обикновените хора, те все още си мислят ,че това са само криминални изцепки.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.