Last news in Fakti

31 Декември, 2022 17:11 2 165 2

Съдийски хаос в „Каталунското дерби“ между Барселона и Еспаньол

  • барселона-
  • еспаньол-
  • матеу лаос

Матеу Лаос се превърна в главно действащо лице в мача

Съдийски хаос в „Каталунското дерби“ между Барселона и Еспаньол - 1
Снимка: БГНЕС

„Каталунското дерби“ между Барселона и Еспаньол завърши 1:1 в 15 кръг от Примера Дивизион, но главното действащо лице за съжаление бе съдията - Матеу Лаос.

Арбитърът раздаде куп жълти картон още през първата част, но кулминацията настъпи в средата на втората част, когато имаше нужда от десетки повторения на ВАР, за да види, че Маркос Алонсо събува обувката на Хоселу в наказателното поле, докато нападателят се опитваше да играе с глава. Дузпата все пак бе дадена, за да може самият Хоселу да неутрализира гола от първата част на Алонсо.

При споровете бяха раздадени още няколко жълти картона, сред които такъв и за Жорди Алба. Той обаче реши да продължи дискусиите с Лаос, а това не се хареса на съдията, защото той му вдигна втори и го прати под душовете.

Не отне много време, за да видим два червени картона за Еспаньол при това в рамките на едно и също положение. Първо Винисиус Соуса видя втори жълт за нарушение, което повторенията не ни убедиха, че изобщо съществуваше, а след това Леандро Кабрера директно бе изгонен, защото Матеу Лаос реши, че е изритал умишлено Роберт Левандовски в главата. ВАР отново се наложи да вразумява своя колега на терена и той видя, че дори докосването до главата на поляка е под въпрос, камо ли умисъл за нараняването му. Така Кабрера бе върнат в игра, за да видим числено равенство от по 10 души на терена.

Съдията обаче не бе приключил с безумията си, защото назначи 9 минути добавено време, което имаше основания, но мачът продължи още две отгоре, позволявайки на „Барса“ да изпълнява корнери и центрирания, докато най-накрая Алваро Фернандес не улови кълбото сигурно в своите ръце.

Точките в крайна сметка бяха победели и така Еспаньол си тръгва с нещо от „Ноу Камп“ за пръв път от последните си 12 визити.

Барселона пък си върна лидерската позиция, изравнявайки се по точки с Реал Мадрид, но с по-добра голова разлика.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герги

    11 1 Отговор
    Това не му е за първи път на Матео Лаос...не напразно беше освиркан и на Световното...играч на мача....Матео...Лаос...твърдо...
  • 2 реро

    6 7 Отговор
    Слабата Барса отново се провали.