Last news in Fakti

6 Януари, 2023 11:05 4 655 5

Властите в Саудитска Арабия направиха специално изключение за Роналдо и Джорджина

  • кристиано роналдо-
  • джорджина родригес-
  • футбол-
  • ал насър-
  • саудитска арабия

Ръководството на Ал Насър е издействало разрешението, като за целта са проведени детайлни консултации с водещи юристи в Саудитска Арабия

Властите в Саудитска Арабия направиха специално изключение за Роналдо и Джорджина - 1

Кристиано Роналдо и неговата любима Джорджина Родригес ще могат да живеят заедно в Рияд, въпреки че нямат брак. Властите в Саудитска Арабия направиха специално изключение от стриктните закони, забраняващи неженени двойки да делят един покрив.

Ръководството на Ал Насър е издействало разрешението, като за целта са проведени детайлни консултации с водещи юристи в Саудитска Арабия.

"Въпреки че законът строго забранява съвместно съжителство без брак, властите са склонни да си затварят очите в определени случаи. Особено когато става дума за граждани на други страни", коментираха от кантората.

Подобно нещо беше немислимо преди няколко години в страна, която все още се управлява от стриктно тълкуване на ислямския закон или „шериат“. Но след като Мохамед бин Салман беше назначен за престолонаследник през 2017 г., беше постигнат напредък по отношение на признаването на правата, особено на жените, въпреки че, от друга страна, злоупотребите и арестите на активисти за правата на човека продължават.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    6 2 Отговор
    Може да съм старомодна, но се питам защо двойки с деца не сключват брак?

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Наско

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "плюс минус":

    Защото Роналдо го е страх, че след като се бракува с нея тя ще му бие шута за да му вземе част от богатството. Като не се жени я държи на каишка.
  • 3 Кози

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "плюс минус":

    Тъп въпрос. За да не се занимава после с разводи, адвокати и глупости.
  • 4 Лео Дузпата

    2 2 Отговор
    Кристиано Роналдо е най-великия в историята!
  • 5 Отговарям

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "плюс минус":

    Защото жената е наивна, а мъжът пести... за себе си. Нали именно мъжът се охарчва за годежи и сватби. Естествено жената не трябва да е златотърсачка, но има специални моменти в живота, когато трябва да изисква уважението и тези жестове, които заслужава като жена. Но като не мисли с главата си, нека ражда, пък туко-виж остане зарязана с деца.