Last news in Fakti

9 Януари, 2023 10:10 2 214 0

Ивайло Петев: Борих се като лъв, а ми забиха нож в гърба

  • ивайло петев-
  • футбол-
  • босна и херцеговина-
  • национален селекционер

Създадохме фантастична атмосфера с играчите и затова постигнахме резултата в Лигата на нациите!

Ивайло Петев: Борих се като лъв, а ми забиха нож в гърба - 1

Българският специалист Ивайло Петев, който до края на 2022 г. беше начело на националния отбор на Босна и Херцеговина, даде интервю в предаването „Централен дневник“ на популярната местна телевизия FACE TV. 47-годишният Петев заяви, че е бил изненадат от решението на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина да не удължи договора му. Както е известно, под ръководството на българина босненският национален отбор се класира в елитната Лига „А“ на Лигата на нациите на УЕФА.

"Не знам кой ме освободи и защо! Борих се като лъв, за да променя образа, който беше в началото, а ми забиха нож в гърба. Създадохме фантастична атмосфера с играчите и затова постигнахме резултата в Лигата на нациите! Гордея се с това, което направихме! Тръгвам си като герой, играчите ме подкрепиха. Бях изненадан от онова, което федерацията направи, но не зависи от мен и не ми се случва за пръв път", каза Петев.

"Говорих с президента Вицо Желкович и от него научих, че договорът ми няма да бъде подновен и ще се търси ново лице, с нова енергия. Не попитах защо... решението си е решение. Благодарих му за сътрудничеството. Гордея се с всичко, което направих! Всички знаем какво се случи в началото... Не знам кой беше по-лош тогава - коронавирусът или аз! Останах, защото от една страна вярвах, че с тези играчи мога да постигна резултат, а от друга, защото нямах право да оставя в труден момент човекът, който ме е поканил. Аз съм такъв", допълни българският специалист.

Водещият опита няколко пъти да провокира треньора да разкрие нещо за намесата на политиката в управлението на футбола в Босна и Херцеговина, но Ивайло Петев всеки път повтаряше, че не може за вземе отношение по нещо, с което не е наясно. Той бе категоричен, че никой не му се е бъркал при избора на футболисти. Призна, че е имал различни препоръки, но решението винаги е било само негово. Петев бе категоричен, че е чувствал подкрепата на най-големите звезди в състава си.

"Призовавам новия селекционер Фарук Хаджибегич да не прави промени. Отборът върви и трябва по най-добрия начин да използва това, което свършихме с отбора в последната година. Направихме нещо, което нито в клуб, нито в национален отбор правят. Пуснахме петима млади футболисти накуп, а паралелно с това постигнахме и добри резултати. Босна и Херцеговина е в Лига "А", където ги няма Франция и Англия", уточни Ивайло Петев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА