Last news in Fakti

11 Януари, 2023 14:15 5 746 1

Отиде си легенда на наш елитен клуб

  • лазар димитров-
  • хебър-
  • футбол-
  • починал-
  • легенда

Лазар Димитров е починал на 66-годишна възраст след тежко боледуване

Отиде си легенда на наш елитен клуб - 1

Елитният Хебър (Пазарджик) съобщи тъжната новина за кончината на един от най-известните футболисти в историята на клуба. Лазар Димитров е починал на 66-годишна възраст след тежко боледуване.

Той е роден през 1956 г. в село Варвара и от местния селски отбор преминава в школата на Марица (Пловдив). След това кариерата му продължава в Хебър (Пазарджик) и Дунав (Русе). Димитров е капитан на Хебър, когато през 1989 г., „зелените“ влизат за първи път в „А“ група.

През 2006 г. е треньор на Бенковски (Пазарджик), а след това е старши треньор на Спартак (Пещера) и Левски 2007 (Долна баня). Следва период отново в Хебър, където Лазар Димитров е спортно-технически директор и за кратко помощник-треньор на Христо Марашлиев. Кариерата му минава през треньорската скамейка на отбори от пазарджишкия регион, а също така е бил и изпълнителен директор на Хебър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    3 0 Отговор
    Нека да почива в мир човекът!