Last news in Fakti

13 Януари, 2023 22:03 1 693 0

Арсенал е най-младият отбор във Висшата лига в момента

  • арсенал-
  • микел артета-
  • висша лига

Може ли лидера в класирането да удържи на напрежението докрай?

Арсенал е най-младият отбор във Висшата лига в момента - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал определено се наслаждава на истинска революция в представянето си в последната година. Тимът не просто оглавява таблицата във Висшата лига, но и го прави с най-младия състав в английското първенство в момента. Това сочи справка с Opta.

Момчетата на Микел Артета са със средна възраст от 24 години 232 дни към момента. Това е благодарение на факта, че единствените играчи около 30-те години са Седрик Соареш (31), Томас Партей (29), Гранит Джака (30) и Мохамед Елнени (30).

„Артилеристите“ имат на разположение някои от най-впечатляващите таланти наоколо в лицата на Букайо Сака (21), Габриел Мартинели (21) и Уилям Салиба (21). Освен това капитан на този отбор е 24-годишният Мартин Йодегор, който току спечели приза за „Играч на месеца“ през декември в първенството.

Артета на свой ред прие наградата за „Треньор на месеца“, което само доказва, че „топчиите“ съвсем заслужено се целят високо.

Остава сега да разберем, дали опитът на Манчестър Сити ще преобърне хода на сезона през пролетта или таланта на Арсенал ще бъде материализиран.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА