Last news in Fakti

13 Януари, 2023 23:45 1 789 0

Наполи повтори най-убедителния си успех в историята над Ювентус

  • наполи-
  • ювентус

„Партенопеите“ се отърсиха подобаващо след поражението от Интер

Наполи повтори най-убедителния си успех в историята над Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи разгроми Ювентус с внушителното 5:1, за да повтори най-убедителния си успех над „старата госпожа“ в историята на тяхното съперничество цели 30 години след първия такъв случай.

Виктор Осимен наниза два гола с глава за „партенопеите“, а Хвича се отчете с гол и две асистенции, за да стане повече от ясно, че тези две момчета са големите звезди на Серия А в момента.

Анхел Ди Мария вкара почетното попадение за „бианконерите“ в края на първата част, а Амир Рахмани и Елиф Елмаз бяха авторите на другите два гола за домакините.

Доминацията на Наполи бе повече от очевидна в хода на срещата. Тимът доказа, че класата в атака е по-ценна от тази в отбраната, тъй като мачът изправи един срещу друг най-доброто нападение срещу най-добрата защита. Любопитното е, че дори след този разгром „Юве“ остава №1 по стабилност на дефанзивния вал.

„Неаполитанци“ се откъснаха на 10 точки на върха в класирането, за да се възстановят след онази загуба от Интер преди 9 дни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА