Last news in Fakti

18 Януари, 2023 16:33 5 090 4

Манчестър Юнайтед пусна цели 8 души на трансферния пазар

  • манчестър юнайтед

Ерик тен Хаг тепърва има да прави реформи в състава си

Манчестър Юнайтед пусна цели 8 души на трансферния пазар - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед може и да е един от най-активните клубове на трансферния пазар в последните няколко години, но посоката няма как винаги да е към „Олд Трафорд“. Ситуацията видимо започва да се подобрява при Ерик тен Хаг, но нидерландецът тепърва има работа пред себе си, за да прекрои състава по свое усмотрение. Team Talk дори смята, че мениджърът е поставил в трансферния пазар цели осем души.

Дийн Хендерсън по всяка вероятност ще остане за постоянно в Нотингам Форест. Вратарят се наслаждава на престоя си в клуба и едва ли би искал отново да се превърне в резерва на Давид де Хеа.

Аарън Уан-Бисака едва наскоро започна да намира място сред избраниците на наставника, но играта му е много далеч от очакваното. Прекалено вероятно е тен Хаг просто да покаже на потенциалните купувачи качествата на крайния му бранител.

Надали е изненада за някого, че на Хари Магуайър се търси отбор. Капитанът на „червените дяволи“ е толкова дълбока резерва в момента, че дори Люк Шоу е предпочитан в центъра на защитата, докато Рафаел Варан и Лисандро Мартинез не са на разположение.

Олимпик Марсилия най-вероятно няма да иска да откупи правата на Ерик Баи, защото централният бранител е изключително ненадежден с постоянните си контузии. Мястото му в Манчестър също отдавна изстина, така че сме готови да се обзаложим, че е изиграл последните си мачове с червения екип.

Дори някои от феновете на Манчестър Юнайтед сигурно не знаят, че Фил Джоунс все още е част от състава. Той не е изиграл нито една минута при новия наставник, независимо, че мина половин година от тогава. Контрактът му обаче изтича през лятото и макар да има опция за удължаване, надали някой би я активирал.

Още един играч под наем е почти сигурен напускащ. Това е Алекс Тейес. В момента той е в Севиля, където изигра един доста силен есенен полусезон, но получи контузия на световното първенство в Катар и все още се лекува. 30-годишният защитник пристигна от Порто преди няколко сезона със заявката, че ще бъде твърд титуляр, но съдбата му бе коренно различна. Най-вероятно той сам ще иска да си тръгне.

Един от най-надценените играчи в настоящия състав на Манчестър Юнайтед без съмнение е Скот МакТомини. От пристигането на Касемиро насам е повече от видима разликата между двама играчи, които би следвало да изпълняват едни и същи функции. Шотландецът може и да е продукт на академията, но надали за някого е достатъчно това, особено в отбор с амбиции за нещо повече от класиране в горната половина на таблицата.

И накрая в трансферния списък е Дони ван де Бек. Нидерландският плеймейкър отдавна трябваше да си тръгне от Юнайтед, но по една или друга причина реши да се бори за мястото си. Наскоро съдбата обаче му даде жесток сигнал, че е време да си ходи, а именно с контузията в коляното, заради която и да иска няма как повече да играе този сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.