Last news in Fakti

22 Януари, 2023 20:39 1 506 2

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края

  • арсена-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига

„Артилеристите“ надвиха манчестърци с 3:2 в последния мач от неделния ден във Висшата лига

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал записа победа срещу Манчестър Юнайтед в много атрактивен двубой на „Емиратс“. „Артилеристите“ надвиха манчестърци с 3:2 в последния мач от неделния ден във Висшата лига. „Червените дяволи“ откриха в 17-ата минута с хубав удар на Маркъс Рашфорд от разстояние. Радостта им трая едва седем минути, преди Еди Нкетия да изравни с глава.

През втората част ролите се размениха и „артилеристите“ осъществиха пълен обрат. Букайо Сака също като Рашфорд показа, че може да стреля отдалеч и направи 2:1. Този път лондонският тим се радва кратко, като в 59-ата минута Аарън Рамсдейл допусна сериозна неточност при центриране от корнер, а от това се въпзолзва Лисандро Мартинес, реализирал първия си гол с екипа на Юнайтед.

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края
Снимка: БГНЕС

В самия край на двубоя Еди Нкетия направи 3:2. Попадението бе проверено с ВАР при две отделни ситуции, но засада нямашe и Северен Лондон можеше да ликува.

С победата Арсенал събра 50 точки от 19 срещи. На втора позииця е шампионът Манчестър Сити с 45 пункта и мач повече, а градският им опонент Юнайтед е четвърти с 39.

Със самото начало на срещата домакините наложиха натиск. Йодегор опита изстрел от 16-17 метра, но бе блокиран добре. Малко след това "дяволите" развиха добра атака, на чийто връх се озова Бруно Фернандеш. Той изпревари Рамсдейл и опита да си спечели дузпа, като на повторенията се видя, че вратарят леко го подпира .Главният съдия Антъни Тейлър бързо прецени, че няма аргумент за наказателен удар.

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края
Снимка: БГНЕС

В 17-ата минута Юнайтед откри. Партей сбърка с пас в своята половина и топката моментално попадна у Рашфорд, който излъга именно ганаеца и с отмерен удар в долния десен ъгъл на Рамсдейл направи 0:1.

Радостта на тима от Манчестър трая едва седем минути. "Артилеристите" разиграха добре след едно статично положение, при което топката беше изнесена на левия фланг, а оттам Джака "качи" топката на главата на Нкетия, който нямаше затруднения да направи 1:1.

Мактоминей можеше да смълчи още веднъж "Емиратс" за само 28 минути игра, когато стреля мощно отдалеч, но Рамсдейл внимаваше и изби. В самия край на частта Зинченко не успя да намери вратата с далечен шут, а няколко секунди по-късно и опит на Сака за гол не се увенча с успех.

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края
Снимка: БГНЕС

Само седем-осем минути след началото на втората част Арсенал осъществи обрат. Сака получи топката на любимата си позиция вдясно, освободи си място и със страхотен удар в далечния ъгъл разпечата Де Хеа.

Този път обаче радостта на "топчиите" бе кратка. Рамсдейл се намеси много лошо при центриране от корнер и топката попадна на пътя на Лисандро Мартинес, който с глава я добута в мрежата за първия си гол като играч на Юнайтед.

В 65-ата минута Йодегор можеше да се разпише след лошо избита топка от бранител в бяло, но Ериксен предотврати опасният шут на норвежеца да спре в мрежата на гостите. Пет по-късно нов хубав удар на Сака се отклони в крака на Ериксен, след което срещна десния стълб.

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края
Снимка: БГНЕС

В следващите минути Арсенал сгъсти много обръча около вратата на Юнайтед, но така и не се намираше някой, който да засече центриранията, отправяни най-често от Йодегор. Усилията на лондончани можеха да се увенчаят с успех в 84-ата минута, когато се получи страхотен карамбол в пеналта на техния съперник, Нкетия стреля в суматохата, но Де Хеа показа извънземен рефлекс и спаси.

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в края
Снимка: БГНЕС

В последната минута от редовното време лондончани удариха своя съперник за трети път. Добра комбинация от левия фланг стигна до наказателното, където Еди Нкетия издебна отбраната на тима от Манчестър и само чукна топката във вратата на Де Хеа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАБЛУДЕН БЕСЕН ГРАЖДАНИН

    16 4 Отговор
    А такаа,...АРТИЛЕРИЯТА само напред!!!!! Така се играе по шампионски

    Коментиран от #2

  • 2 ТИРбушон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЗАБЛУДЕН БЕСЕН ГРАЖДАНИН":

    Е щом бихме юнайтед тази година ще сме шампиони!!! 😊