Last news in Fakti

23 Август, 2013 16:04 1 324 0

Недостижим ли е тронът на Ювентус?

  • ювентус

Трета историческа титла за Ювентус или детрониране на царя?

Недостижим ли е тронът на Ювентус? - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Утре започва едно от най-интересните първенства на Стария континент – италианската Серия „А“. В последните две години Ювентус спечели скудетото, а конкурентите наблюдаваха безучастно случващото се. Да, в първата година на Конте Милан направи сериозен отпор, но недостатъчен. През миналия сезон „Старата госпожа“ бе единствения тим, който не загуби върховата си форма по време на целия шампионат и заслужено спечели титлата. Интер изглеждаше опасен по Коледа, а в средата на май беше извън топ 5. Милан започна трагично сезона и навръх Нова година не се виждаше как ще се класира за Шампионската лига. В крайна сметка, след силен финален спринт, успя, но това бе крайно недостатъчно за титлата. Наполи за поредна година не бе готов психически да проведе дълга и изтощителна кампания без да изпада в моменти на тотално отчаяние.

На прага на новия сезон, въпросите са повече от отговорите. Ювентус запази ядрото от качествени играчи, привличайки и класни нови – Тевес, Йоренте и Огбона. Готови ли са другите отбори да свалят торинци от трона? Може ли да бъде противодействано на машината, създадена от Антонио Конте? Готови ли са конкурентите за предстоящата битка?

След броени дни ще разберем отговора на някои от въпросите. Тимът на Николай Михайлов Верона приема Милан на старта на кампанията в търсене на точки (колкото повече, толкова повече). „Росонерите“, от своя страна, не впечатлиха с представянето си срещу ПСВ в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, завършвайки 1:1 и бидейки тотално надиграни от холандците. Въпреки това Милан са фаворити и ако имат амбиции за нещо повече, не трябва да губят точки от привидно „малките“ отбори.

Защитаващият титлата си Ювентус има тежко гостуване на Сампдория. „Моряците“ бяха единственият тим през миналия сезон, който победи „бианконерите“ и в двата мача помежду им. Торинци обаче се намират в прекрасна форма, а доказателство за това е разгромната победа над Лацио с 4:0 за Суперкупата на Италия. Тевес вкара гол в дебюта си, а Лихтщайнер впечатли с представянето си срещу бившия тим. Въпреки това на Юве няма да му е лесно срещу Сампдория.

Друг от претендентите, на хартия – Фиорентина, приема коравия тим на Катания в първия кръг. „Виолетовите“ привлякоха Марио Гомес през лятото, подсилвайки офанзивната си мощ. Въпреки напускането на Йоветич, Фиорентина изглежда по-опасен отбор през този сезон и не трябва да бъде подценяван.

Интер, вече с нов треньор, приема Дженоа в първия неделен мач. Валтер Мадзари изненада с решението си да напусне един готов Наполи, и да акостира в Милано, където почвата е несигурна. Въпреки това „нерадзурите“ ще бъдат опасни през този сезон.

Наполи привлече Игуаин, Рейна, Мертенс, Кайехон и Албиол, но загуби Кавани. Рафа Бенитес обаче много пъти е доказвал, че е един от големите треньори в Европа, който може да печели трофеи.

Рома привлече Строотман, Майкон и Жервиньо, смени и треньора. По време на предсезонната подготовка „вълците“ изиграха страхотни двубои и са мотивирани за скудетото – трофей, който за последно бе спечелен през далечната 2001 година.

Лацио срещу Удинезе е един от най-интересните мачове на кръга. Двата отбора обаче не са готови за титлата и през този сезон ще се борят за евроквоти.
Вижте и пълната програма на първи кръг:

24 август (събота)
19:00 часа, Верона – Милан
21:45 часа, Сампдория - Ювентус

25 август (неделя)
19:00 часа, Интер – Катания
21:45 часа, Каляри - Аталанта
21:45 часа, Лацио - Удинезе
21:45 часа, Ливорно - Рома
21:45 часа, Наполи - Болоня
21:45 часа,Парма - Киево
21:45 часа, Торино - Сасуоло

26 август (понеделник)
21:45 часа, Фиорентина – Катания

Трета историческа титла за Ювентус или детрониране на царя? Предстои да разберем...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА