Last news in Fakti

31 Януари, 2023 09:54 1 703 2

Шефът на Mercedes във Формула 1 продаде Ферари F40 от 1990 година

  • mercedes-
  • формула 1-
  • тото волф-
  • ferrari f40-
  • спорт

Цената на автомобила не беше посочена в обявата за продажба, но според различни източници и анализатори на пазара, става въпрос за сделка за 1,5 милиона долара или „малко повече”

Шефът на Mercedes във Формула 1 продаде Ферари F40 от 1990 година - 1
Снимка:

Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф успя да развълнува колекционерите на редки автомобили в началото на 2023 година, след като извади на пазара своето Ferrari F40 от 1990 година.

Колата е със скромен пробег, а дилърът, който по традиция продава колите на Волф – Том Хартли-джуниър, вчера потвърди, че това F40, доставено като ново в Испания преди повече от 30 години, вече има нов собственик.

Цената на автомобила не беше посочена в обявата за продажба, но според различни източници и анализатори на пазара, става въпрос за сделка за 1,5 милиона долара или „малко повече”. Последните продажби на различни екземпляри F40 бяха в рамките на 1,4 до 1,7 милиона долара, като трябва да имаме предвид, че колата на Волф е в отлично състояние.

Причината, поради която бившият пилот се раздели със своето F40 е прозаична – Тото няма време да кара всичките си любими коли от колекцията, които е събрал през годините.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шампиона

    6 1 Отговор
    Една от най-великолепните коли на миналия век
  • 2 Няма Мерцедес

    2 4 Отговор
    Има само една марка и тя е Ферари ! И тези на високите постове в Мерцедес Бенц го знаят много добре!