Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 11:20 936 4

Григор Димитров ще играе и на сингъл, и на двойки в Ротердам

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ротердам-
  • спорт

Българинът ще бъде част от двойковата надпревара заедно с Никола Маю

Григор Димитров ще играе и на сингъл, и на двойки в Ротердам - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров ще играе и на сингъл, и на двойки по време на тенис турнира в Ротердам в средата на февруари. За него това ще бъде първо участие след Australian Open, а в опит да натрупа още по-сериозна игрова практика българинът ще бъде част от двойковата надпревара заедно с Никола Маю.

Вече 41-годишният французин е петкратен шампион от Големия шлем на двойки в тандем с Пиер-Юг Ербер. По време на турнирите в Австралия Маю игра заедно с германеца Тим Пютц.

Димитров и Маю се познават отлично, като първият мач помежду им е от далечната 2009-а година. Впоследствие двамата играха един срещу друг в два финала на ниво „Чалънджър“ през 2010-а и 2011-а година, в които си размениха по една победа. Григор спечели и двата им сблъсъка в АТР тура.

Турнирът в Ротердам по традиция ще бъде на много високо ниво. На сингъл участие са заявили петима тенисисти от топ 10 в лицето на Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Холгер Руне и Хуберт Хуркач, както и тенисисти като Даниил Медведев, Александър Зверев, Карен Хачанов, Яник Синер, Алекс де Минор и други.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    2 0 Отговор
    Значи имаме гарантирана ротердамска гришня.🥳🤡👍
  • 2 Пешо Кaнибaла

    2 0 Отговор
    А на тройки?
  • 3 Мана Мана

    1 0 Отговор
    Ще играе, добре, но ще спечели ли нещичко? То и аз мога да играя.
  • 4 трябва му практика

    0 0 Отговор
    че наесен е основния турнир "90 години Лайпцигски процес".