Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 16:20 669 0

ЦСКА 1948 надигра Хебър без проблеми

  • чочев-
  • колев-
  • цска 1948-
  • хебър

Чочев и Колев донесоха победата на "червените"

ЦСКА 1948 надигра Хебър без проблеми - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Отборът на ЦСКА 1948 постигна 11-а победа във футболната Първа лига след успех над пазарджишкия Хебър с 2:0 на Националния стадион "Васил Левски" в София в среща от 19-ия кръг. Попаденията за домакините реализираха Ивайло Чочев в 41-ата и Александър Колев в петата минута на добавеното време, а футболистите на ЦСКА 1948 пропуснаха още няколко възможности.

Първата по-опасна ситуация в двубоя дойде след десетина минути игра, когато вратарят на Хебър Звонимир Микулич трябваше да се намесва след атака, завършена от Александър Колев. Пак Колев отправи силен удар в 19-ата минута, но отново без успех. Бирсен Карагарен пропусна нова добра възможност за ЦСКА 1948 в 27-ата минута, когато стреля край вратата на гостите от Пазарджик.

Системата за видеоарбитраж - ВАР трябваше да бъде използвана в заключителните минути на първото полувреме, когато реферът Георги Кабаков показа жълт картон на Ангел Бастунов, но всъщност официалното предупреждение бе за Симеон Петров.

Домакините успяха да поведат чрез Ивайло Чочев, който овладя топката в 41-ата минута след като се възползва от грешка на Мартин Михайлов и реализира за 1:0 за ЦСКА 1948. Това бе 15-и гол за Чочев в Първа лига от началото на сезона.

Чочев можеше да удвои преднината на ЦСКА 1948 малко след почивката, но прати топката над вратата. Александър Колев пропиля още един шанс за домакините в средата на второто полувреме, а в 67-ата минута Звонимир Микулич отрази нов удар с глава на Ивайло Чочев. ой бе близо попадение за ЦСКА 1948 и в 84-ата минута, когато получи от Колев, но стреля неточно.

Крайното 2:0 оформи Александър Колев в петата минута на добавеното време от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Алекс Серано.

Мачове от 19-ия кръг на efbet Лига:
Ботев (Пловдив) - Локомотив (София) - 0:0
ЦСКА 1948 - Хебър (Пазарджик) 2:0
Левски - Черно море 0:1

Днес:
Спартак (Варна) - Лудогорец (15.00 Диема спорт)

В неделя:
Септември (София) – Арда
Берое - ЦСКА-София
Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца)

В понеделник:
Славия - Пирин (Благоевград)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА