Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 15:51 957 0

Марко Одермат спечели световната титла в спускането

  • марко-
  • одермарт-
  • ски-
  • сащ

Втори остана норвежецът Александър Омод Килде

Марко Одермат спечели световната титла в спускането - 1
Снимка: БГНЕС

Швейцарецът Марко Одермат спечели златния медал в спускането за мъже на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел. Лидерът в класирането за Световната купа направи безгрешно каране по пистата "Еклипс" над Куршевел и финишира за 1:47.05 минути, за да спечели първата световна титла в кариерата си, предава БТА.

Втори - на 0.48 секунди, остана норвежецът Александър Омод Килде, който бе считан за големия фаворит в надпреварата с оглед на спечелените от него пет спускания през сезона.

Изненадващ обаче бе бронзовият медалист. Това е канадецът Камерън Алекзандър, който остана на 0.89 секунди от шампиона Одермат. 25-годишният Алекзандър има само четири влизания в топ 15 в кариерата си.

Австриецът Марко Шварц завърши на четвърто място на 0.93 секунди от Одермат и бе последният, който остана на по-малко от секунда от победителя. Шестицата допълниха шампионът от супергигантския слалом Джеймс Крауфорд от Канада и представителят на домакините от Франция Максенс Мюзатон.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА