Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 18:00 4 161 9

Легендата Майкъл Джордан направи нещо голямо

  • майкъл джордан-
  • нба-
  • баскетбол-
  • дарение-
  • спорт

Шесткратният шампион в НБА дари 10 милиона долара на фондацията Make-A-Wish America

Легендата Майкъл Джордан направи нещо голямо - 1

Големият Майкъл Джордан реши отново да отвори сърцето си по случай своя 60-годишен рожден ден. Шесткратният шампион в НБА дари 10 милиона долара на фондацията Make-A-Wish America.

Това е най-голямото дарение, правено някога в историята на фондацията. Джордан, който в петък ще навърши 60 години, се надява, че и други хора ще последват неговия пример.

"Майкъл използва рождения си ден като възможност да влезе в историята на Make-A-Wish, което говори за качеството на неговия характер и за отдадеността да направи живота на децата с критични заболявания по-добър", споделя Лесли Мотър, който е президент и главен изпълнителен директор на фондацията.

Това не е първият път, в който собственикът на Шарлът Хорнетс подпомага организацията. Преди това той дарява средства през 1989 година, а от 2008 г. е обявен за посланик.

Make-A-Wish America е основана през 1980 г. във Финикс и има за цел да подпомага деца на възраст от 2.5 до 18 години, които страдат от критични заболявания.

През годините смятаният за най-великия баскетболист за всички времена подпомага финансово различни организации и социални каузи. Към този момент състоянието на Въздушния се равнява на 1.7 милиарда долара. Той е основен представител на най-известните марки, сред които Nike, Coca-Cola и McDonald’s


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 4 Отговор
    Този фонд ще изпълни желанието на Варшава.
  • 2 Рошко

    8 8 Отговор
    Колко американско и на родата ли си ги е превел, щото повечето звезди така правят или спонсорират еврейски фондации като уницеф та да си лъскат имиджа и хората да купуват повче такива стоки, защо например не прати в Сирия хрс и и лекарства или не построи някоя и друга къщурка

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Така е преценил

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Ти като искаш за Сирия - пращай!

    Очаквах коментари като твоя, само едно “муха го ухапала” му липсва
  • 4 Тук въпроса е как ги е спечелил, като

    4 10 Отговор
    Се е усмихвал от някоя веклама на овцете
  • 5 Гражданин

    4 10 Отговор
    При състояние от 1,7млрд. долара, бълха го е ухапала с тия 10млн. Все едно аз да имам 1700лв и да даря 10лв. Ама сега ще го разнасят по всички медии колко много пари е дарил.
  • 6 Фую

    10 4 Отговор
    Респект,панелни плашоци
  • 7 n√Варна

    3 5 Отговор
    Цитат от статията: "Големият Майкъл Джордан реши отново да отвори сърцето си по случай своя 60-годишен рожден ден."
    По-голяма глупост от тази скоро не бях чел – от цитата става ясно, че на Майкъл Джордан РОЖДЕНИЯТ му ДЕН вече е на 60 години!
  • 8 такива

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    хора като теб си остават винаги малки и незначителни
  • 9 ГанЯ

    1 0 Отговор
    Втори такъв, едва ли ще има!