Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 21:53 682 0

Залцбург излъга Рома с късен гол в Лига Европа

  • залцбург-
  • рома-
  • лига европа-
  • футбол

Първият удар към една от двете врати беше дело на Лука Сучич

Залцбург излъга Рома с късен гол в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Залцбург победи Рома с 1:0 в първи елиминационен мач в Лига Европа. Единственото попадение в мача падна в 88-ата минута, когато се разписа Николас Капалдо. "Вълците" изпуснаха няколко добри положения чрез Тами Ейбрахам и Андреа Белоти, а в края допуснаха грешка, от която "биковете" се възползваха и взеха крехък аванс преди реванша следващата седмица.

Първият удар към една от двете врати беше дело на Лука Сучич. Хърватинът шутира от далечна дистанция, но доста неточно. В 9-ата минута Николас Капалдо получи пред наказателното поле и отправи удар, който беше спасен от Руи Патрисио.

Залцбург излъга Рома с късен гол в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

В 24-ата минута Филип Кьон не се затрудни с удар от дузпата на Тами Ейбрахам. Малко след товаНикола Залевски проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Ейбрахам стреля с глава над вратата.

В 43-ата минута "вълците" пропуснаха отлична възможност за гол. Браян Кристанте със страхотен пас изведе Ейбрахам, който се освободи от Страхиня Павлович, напредна и отправи удар, който Филип Кьон изби. Топката се озова в Амар Дедич, който опита да изчисти, но уцели тялото на Кьон. Вратарят обаче успя да реагира и улови.

В 56-ата минута Капалдо се озова на стрелкова позиция и отправи удар към вратата, но след рикошет в игра на Рома се стигна до ъглов удар. След час игра Зайвелд намери Адаму, който от няколко метра с глава отправи удар в аут.

Залцбург излъга Рома с късен гол в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

В 81-ата минута Рома отново беше много близо до гол. Крис Смолинг свали с глава топката след центриране от корнер за Андреа Белоти. Нападателят отправи удар от 2-3 метра, но Кьон успя с една ръка да избие, след което топката срещна горната греда и попадна в обятията на вратаря.

В 88-ата минута Залцбург откри резултата. Централният защитник Павлович напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Капалдо беше оставен непрокрит и с глава матира Патрисио за 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА