Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 15:42 748 2

Девет от Локо Сф взеха точка срещу Септември

  • локомотив софия-
  • септември софия-
  • футбол

Срещата завърши 1:1

Девет от Локо Сф взеха точка срещу Септември - 1

Локомотив София и Септември завършиха 1:1 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Домакините вложиха доста усилия и в крайна сметка се пребориха геройски за точката, след като още преди почивката останаха с 9 души. Юлиан Ненов откри резултата в 35-ата минута, Атанас Кабов изравни в добавеното време на първата част. Домакините получиха два червени картон още преди почивката. Още в 15-ата минута вратарят Александър Любенов бе изгонен, след като спря с нарушение откъсващия се Мартин Петков пред наказателното поле. В 35-ата минута червения цвят видя и Антонио Вутов за много груб фал срещу Мартин Стоянов.

Мачът на стадион "Локомотив" стартира с едноминутно мълчание в памет на легендата Петър Жеков, който почина тази сутрин. Срещата започна с атаки и към двете врати, като първата сериозна опасност дойде след топовен шут на Красимир Милошев от дистанция, но Шейтанов изби влизащата под гредата топка. В 14-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Тогава вратарят Александър Любенов не прецени добре една дълга топка и тръгна да я пресреща. Това обърка защитниците пред него и оставиха Мартин Петков да чукне с глава топката, а стражът го повали. Първоначално съдията отсъди нарушение и жълт картон, но след преглед от ВАР картонът стана червен. Това принуди треньорът на Локомотив София да направи смяна - извади Димо Бакалов и на негово място влезе дебютантът на вратата Бабукар Гайе.

Въпреки това домакините поведоха в 33-ата минута. Дълъг пас към Юлиан Ненов не бе преценен добре от Мартин Николов и крилото с шут в далечния ъгъл преодоля Шейтанов - 1:0.

Две минути по-късно Локомотив остана с 9 души. Антонио Вутов влезе опасно в краката на Мартин Стоянов и съдията прецени, че действията му заслужават червен картон. Арбитърът Георги Давидов прегледа ситуацията на ВАР, но не промени мнението си.

В даденото от съдията продължение на първата част Септември изравни. Центриране отляво на Симеон Александров прехвърли цялата отбрана на домакините и стигна до Атанас Кабов, който отблизо матира Бабакар Гайе - 1:1.

Второто полувреме логично започна с по-активна игра на Септември, като на два пъти стражът на Локомотив - Бабукар Гайе бе поставен на изпитание, но той се справи. В 62-ата минута далечен шут на Димитър Костадинов изненада вратаря на домакините, който обаче все пак успя да избие топката.

Късметът бе на страната на "червено-черните" в 68-ата минута, когато резервата Айкут Рамадан отправи страхотен удар, но топката се удари в напречната греда. Десет минути преди края Септември пропусна отличен шанс, като първо удар на Кабов бе блокиран, а последвалият шут на Митков бе спасен от Гайе. До края гостите не спряха да търсят трите точки, но така и не намериха верния път към вратата на Гайе. Две минути преди края дори можеха и да загубят, ако Юлиан Ненов бе уцелил вратата на Шейтанов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 въйй.....

    6 0 Отговор
    Така е не разбрах какво означава ефбет лига ? Някой хазартаджия ли ти спонсорира? Ако е така да знаете ,че няма уредени мачове ! БФС от такива ли се издържа ? Не съм чувал в Европа някое първенство да се спонсорира от мафиоти и и бивши и настоящи затворници !