Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 07:31 917 0

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • ла лига-
  • осасуна

Попаденията паднаха към края на мача, когато Федерико Валверде първо откри в 78-ата, а Марко Асенсио удвои и реши всичко в добавеното време на срещата

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид постигна трудна, но много важна победа в гостуването си на Осасуна с резултат 2:0 в двубой от 22-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения паднаха към края на мача, когато Федерико Валверде първо откри в 78-ата, а Марко Асенсио удвои и реши всичко в добавеното време на срещата.

Първото полувреме не предложи много интересни ситуации, като най-чистите бяха пропуснати от Анте Будимир за домакините и Вини Жуниор за гостите. През втората част обаче възможностите следваха една след друга пред двета врати. Вратарят на памплонци Серхио Ерера направи няколко чудесни спасявания, отново срещу Винисиус, който на два пъти оставаше сам срекщу него, а гредата пък спаси Тибо Куртоа на отсрещната греда. Към края на двубоя обаче "Лос Бланкос" показаха по-добрата си класа и стигнаха до две попадения, с които си спечелиха трите точки.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

С тях Реал вече има 51 в актива си и остава на пет зад лидера Барселона, който в неделя играе срещу Кадис и при успех отново ще дръпне с осем на върха. Осасуна пък остава на десетата позиция с 30 точки. В следващия кръг столичани имат градско дерби с Атлетико Мадрид на "Сантиаго Бернабеу", но реди това гостуват на Ливърпул в първи 1/8-финал от Шампионската лига. Памплонци, които са вече пет поредни мача без успех, гостуват на Севиля след седмица.

Наставникът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, трябваше да се оправя без носителя на „Златната топка“ - Карим Бензема, Тони Кроос, Орелиен Чуамени, Ферлан Менди и Мариано Диас. Добрата новина беше завръщането на Винисиус Жуниор след наказание, както и на вратаря Тибо Куртоа, който се възстанови от контузията си и зае мястото си между гредите. Интересно решение на италианския специалист бе да остави Дани Карвахал пейката, а вместо него Начо Фернандес играеше по десния фланг на защитата. Aнтонио Рюдигер и Едер Милитао бяха в центъра на отбраната, а Дейвид Алаба – отляво. В центъра на терена оперираха Лука Модрич, Едуардо Камавинга и Дани Себайос. Атаката на тима пък водеха Винисиус, Родриго и Федерико Валверде.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

И двата отбора се хвърлиха здраво в двубоя, като още в петата минута Едуардо Камавинга остана на терена да се превива след нарушение срещу него от страна на Лукас Торо, който получи и жълт картон.

Реал обаче натисна и се настани по-трайно в половината на Осасуна. Така гостите можеха да поведат в десетата минута, когато Йон Монкайола не прецени добре една топка, което остави Винисиус Жуниор шанс да навлезе отляво в наказателното поле сам срещу вратаря Серхио Ерера, а бразилецът опита да стреля между краката на стража на домакините, но бе блокиран от него в ъглов удар.

Четири минути по-късно Осасуна също създаде първото си голово положение, когато Мой Гомес отправи опасен изстрел от дистанция, но Тибо Куртоа се отчете с важно спасяване. Секунди по-късно мако не достигна на Анте Будимир да засече хубаво центриране в наказателното поле на Реал.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В 17-ата минута Федерико Валверде стреля от воле от дистанция, но топката премина покрай лявата греда на Ерера.

В следващите двайсетина минута ситуациите пред двете врати тотално липсваха.

Чак в 43-ата минута се създаде опасност и то пред вратата на Реал. Анте Будимир беше намерен на добра позицияс пас отляво в наказателното поле и стреля с левия крак, но топката премина покрай вратата на Куртоа.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В самия край на полувремето се стигна до напрежение между играчите на двата тима, а жълти получиха Мой Гомес от Осасуна и Вини Жуниор от "Лос Бланкос", които се спречкаха помежду си. Треньорът на гостите - Карло Анчелоти, също се включи в дискусиите след последния съдийски сигнал.

Две минути след старта на втората част Родриго стреля опасно, но топката премина покрай гредата.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В 52-ата минута Реал отбеляза във вратата на Осасуна чрез Винисиус Жуниор, но попадението му бе отменено, след като бразилецът е бил в положение на засада.

Домакините обаче отговориха с хубава атака, като Дарко Брашанац центрира опасно отляво, в наказателното поле, където Будимир стреля технично с пета, но Куртоа спаси.

В 57-ата минута Вини Жуниор направи чудесен индивидуален рейд, премина през няколко защитници на Осасуна, но прекали с дрибъла и стражът на домакините успя да улови топката преди бразилецът да стреля.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Три минути след това Рубен Гарсия шутира силно от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Куртоа.

Осасуна беше много близо до това да открие резултата в 62-ата минута, когато удари греда. Мой Гомес навърза няколко футболисти на Реал и стреля отлично пред наказателното поле към долния ляв ъгъл на вратата на Куртоа, но топката се отби от страничния стълб.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Три минути по-късно Йон Монкайола стреля от воле от границата на пеналтерията, но покрай гредата.

Реал пропусна нова възможност за попадение в 74-ата минута, когато Винисиус отново излезе сам срещу Серхио Ерера отдясно в наказателното поле и тръгна да го финтира, а по този начин си скъси ъгъла. Последва удар на бразилеца, но стражът на Осасуна отново се отличи със страхотна намеса.

Две минути по-късно Диего Морено от домакините стреля неточно.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Столичани все пак успяха да поведат в резултата в 79-ата минута. Тогава Вини Жуниор се реваншира за пропуските си, след като получи топката от Лука Модрич отляво в наказателното поле и много умно промуши топката между двама играчи на памплонци в пеналтерията, където Федерико Валверде атакува свободна зона и засече кълбото във вратата на Ерера, който нямаше как да се намеси – 0:1.

Две минути преди края на редовното време Винисиус комбинира с Дейвид Алаба отляво в наказателното поле, който стреля в близкия ъгъл, но Ерера отрази.

Реал Мадрид се поизмъчи, но стигна до важна победа в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В 89-ата минута Реал вкара втори гол, който обаче беше отменен заради много тънка засада. Появилият се преди секунди 18-годишен нападател Алваро Родригес, който записа дебют за „Лос Бланкос“ беше изведен в половината на Осасуна, напредна към наказателното поле и отлично видя непокрития Винисиус, който овладя топката и след това хладнокръвно стреля и отбеляза във вратата на Ерера. В крайна сметка младият Родригес се оказа с милиметри зад последния в защитата на домакините и попадението не беше зачетено.

Все пак вторият гол за "Лос Бланкос" стана факт във втората минута от добавеното време, когато именно Родригес отне топката от играч на домакините в опасна зона в половината на Осасуна, след което изведе Марко Асенсио отляво в наказателното поле, който стреля ниско и точно в обратния ъгъл на Ерера, с което оформи и крайния резултат от 0:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА