Last news in Fakti

3 Март, 2023 14:00 1 862 2

Барселона ще трябва да продаде футболисти за 200 милиона

  • ла лига-
  • хавиер тебас-
  • барселона-
  • футбол

Финансовите проблеми на каталунския грант са добре известни и потвърждавани неколкократно от шефовете на тима

Барселона ще трябва да продаде футболисти за 200 милиона - 1

Барселона ще трябва да продаде футболисти от настоящия си състав за над 200 милиона евро, за да може да излезе на трансферния пазар през предстоящото лято с шанс да привлече нови имена, съобщава пресата в Европа. Тази информация идва на фона на изказването на шефа на Ла Лига Хавиер Тебас вчера, който също потвърди, че в сегашните условия за каталунците е напълно невъзможно да купуват нови играчи, защото нямат свободни средства за заплати.

Финансовите проблеми на каталунския грант са добре известни и потвърждавани неколкократно от шефовете на тима. Наскоро президентът Жоан Лапорта заяви, че клубът е в добра позиция, като обеща да намали със 150 милиона сумата, която е отделяна за заплати през лятото и че няма нужда да се стига до раздяла с футболисти.

През миналата година от “Камп Ноу” задействаха няколко икономически лоста, включително продадоха част от бъдещи телевизионни права, за да могат да си позволят мащабната селекция, която бе извършена. Въпреки това продължава да се смята, че те имат задължения от над милиард евро. Провалите в Шампионската лига, където Барселона отпадна в груповата фаза, както и бързото отстраняване от Манчестър Юнайтед още в плейофния кръг в Лига Европа също не помогнаха особено на каталунците, които се надяваха добро представяне в европейските турнири да донесе допълнителни приходи в хазната на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фен

    0 0 Отговор
    Затуй са АРЕСАЛИ,виетнамеца,от Славия.