Last news in Fakti

7 Септември, 2013 17:21 1 048 0

Тази вечер МОК решава за борбата

  • мок-
  • олимпийски игри-
  • домакинство-
  • борба

Избират и домакина за Игрите през 2020-та година

Тази вечер МОК решава за борбата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох откри 125-ата сесия на МОК. По време на сесията трябва да бъде избран домакин на летните олимпийски игри през 2020 година, нов президент на МОК и да се реши дали борбата ще остане в програмата на летните Олимпийски игри.
 
"Щастлив да ви видя всички вас в Буенос Айрес. В първия ден на работата на сесията на нас ни предстои да изберем столица на летните олимпийски игри през 2020 година. За това право претендират три кандидата - Истанбул, Токио и Мадрид. Сега представителите на тези градове трябва да представят своите кандидатури, след което членовете на МОК ще гласуват", сподели Рох в театър „Колон” в аржентинската столица Бунос Айрес.
 
Днес в 23:30 часа българско време трябва да бъде обявен домакина на Олимпиадата през 2020 година, а утре МОК ще реши дали да запази борбата като олимпийски спорт или да я замени със скуош или комбинация от бейзбол и софтбол. Във вторник на края на сесията трябва да бъде избран нов президент на МОК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА