Last news in Fakti

25 Март, 2023 20:48 766 0

Шотландия би Кипър на старта на квалификациите за Евро 2024

  • шотландия-
  • кипър-
  • евро 24-
  • глазгоу

Влезлият като резерва Скот Мактоминей се разписа на два пъти, за да оформи класическото 3:0

Шотландия би Кипър на старта на квалификациите за Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС

Шотландия стартира с победа с 3:0 като домакин на Кипър в първата си среща от група „А“ на квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година. В групата са още съставите на Испания, Норвегия и Грузия, като по-късно тази вечер испанците ще приемат Норвегия, предава БТА.

Шотландците имаха превъзходство на двубоя в Глазгоу, повеждайки с 1:0 в 21-ата минута след попадение на Джон Макгин. Другите два гола за домакините паднаха в добавеното време на срещата. Влезлият като резерва Скот Мактоминей (№4) се разписа на два пъти. Той бе точен 2:0 в 87-ата минута, а в третата минута на добавеното време оформи крайното 3:0.

Кипър приключи мача с човек по-малко след втория жълт и съответно червен картон за Николас Йоану в 5-ата минута на добавеното време.

В следващия си двубой от групата във вторник – 28 март, Шотландия ще бъде домакин на Испания, а през юни ще играе с Норвегия и Грузия, докато Кипър ще посрещне грузинците на 17 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА