Last news in Fakti

7 Април, 2024 18:12 969 0

Рейнджърс оцеля срещу Селтик в лудо дерби на “Айброкс”

  • шотландия-
  • рейнджърс-
  • селтик-
  • реми

"Детелините" водеха на почивката с 2:0

Рейнджърс оцеля срещу Селтик в лудо дерби на “Айброкс” - 1
Снимка: БГНЕС

Грандовете на шотландския футбол Рейнджърс и Селтик направиха 3:3 в зрелищен сблъсък от предпоследния кръг на редовния сезон на местната Премиършип. Мачът на “Айброкс” мина през множество ключови моменти и беше съпътстван от драма от първата до последната секунда, преди sportal.bg. Селтик поведе още в 21-вата секунда, а на почивката имаше аванс дори от два гола. После домакините се разиграха и върнаха един гол, а в 86-ата дори изравниха. Най-интересното обаче предстоеше, защото в 88-ата Селтик пак излезе напред, но в добавеното време Рейнджърс намери начин да стигне до крайното 3:3.

В двубоя имаше две важни намеси на ВАР, довели до коригиране на предварително грешни решения на главния съдия, свързани с евентуални голове. След края пък, за допълнителна атракция на феновете, двата тима почти се сбиха. Селтик продължава да е лидер с точка аванс, но Рейнджърс е печелившият от този “хикс”, защото е с мач по-малко и евентуално би се изкачил на върха. След края на редовния сезон отборите от топ 6 ще играят по още веднъж помежду си, за да определят кой на кое място ще завърши.

“Детелините” влязоха в дербито със самочувствието на шампиони и победители в предишните две издания на “Олд Фърм” през сезона. Увереността им допълнително се увеличи, след като още в 21-вата секунда се оказаха с гол аванс, след като топката влетя в мрежата на домакините след рикошет в тялото на Дайзен Маеда. Малко преди почивката вратарят на Селтик Джо Харт направи две отлични спасявания на удари на Фабио Силва, за да дойде края на тази част, когато гостите спечелиха дузпа, реализирана от Матю О’Райли за 2:0.

Рейнджърс вдигна оборотите след паузата и се стигна до падане на Силва в наказателното поле на Селтик, което първоначално главният съдия Джон Бийтън прие за симулация и показа жълт картон на португалеца. Колегите му от ВАР обаче го призоваха да изгледа повторение, след което той прецени, че е имало нарушение и посочи бялата точка. Капитанът Джеймс Тавърниър реализира от 11-те метра с безкомпромисен шут – 1:1.

Домакините продължиха да са по-опасни, но стигнаха до втори гол за 2:2 чак в 86-ата, когато точен беше Абдала Сима. Радостта на Рейнджърс не продължи дълго, защото секунди по-късно Адам Уче Ида върна предимството на Селтик с попадение за 3:2. И това обаче не беше краят, защото в добавеното време друга резерва - Раби Матондо, фиксира крайното 3:3 с прецизен шут по диагонала.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА