Last news in Fakti

2 Април, 2023 07:00 1 075 0

Барселона размаза Елче и продължава да крачи към титлата в Ла Лига

  • барселона-
  • футбол-
  • елче-
  • ла лига

Каталунците се наложиха с 4:0

Барселона размаза Елче и продължава да крачи към титлата в Ла Лига - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона победи Елче с 4:0 в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски даде преднина на каталуцните в 20-ата минута на срещата.

Ансу Фати удвои преднината на гостите в 55-ата минута. Десет минути след това Роберт Левандовски направи резултата класически. Феран Торес също се разписа в 70-ата минута и оформи крайният резултат.

Така Барселона събра 71 точки и временно има 15 пункта аванс пред Реал Мадрид, който играе в неделя срещу Реал Валядолид. Елче пък остава на дъното в испанския шампионат с едва 13 точки след 27 мача.

Още преди да изминат две минути игра Елче погледна към вратата на Барселона. Педро Бигас се извиси в наказателното поле на каталунците и стреля с глава. Топката мина встрани от вратата на Тер Стеген.

Барселона размаза Елче и продължава да крачи към титлата в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Барселона успя бързо да се оттърси и пое инициативата в мача. Гостите направиха няколко опасни атаки, но първата реална голова възможност дойде в 20-ата минута, когато топката бе изпратена в пеналтерията на Елче от статично положение. След разбъркване топката се озова в краката на Левандовски, а полският напдател я прати в мрежата на Едгар Бадия.

В 27-ата минута Левандовски опита удар от ръба на пеналтерията, но той бе блокиран. Три минути след това домакините атакуваха добре, а офанзивните им действия завършиха с остро центриране в наказателното на Барса, където защитниците на каталунците се справиха.

Отново Левандовски бе близо до втория гол в 42-ата минута. Феран Торес го намери на скорост в наказателното поле, но полякът не успя да нанесе добър изстрел и така пропиля чисто положение пред вратата на Елче.

Домакините получиха рядък шанс за гол в 52-ата минута, когато Хосе Кармона бе изведен зад гърба на защитниците на Барселона и остана очи в очи с вратаря. При навлизане в наказателното поле на каталунците обаче той се контузи и се сгромоляса на земята, хващайки се за бедрото. Той не успя да нанесе изстрел.

Две минути след това Барса удари отново. Ансу Фати получи на центъра и спечели много пространство. Той стигна до границата на пеналтерията, откъдето шутира, пращайки топката в мрежата на Елче за 2:0.

В 66-ата минута Роберт Левандовски отново се разписа , след като Гави успя да открадне топка в центъра на терена, а тя стигна до поляка. Той влезе в наказателното поле на домакините и нанесе изстрел покрай стража Едгар Бадия за 3:0.

Четири минути след това и Феран Торес се разписа. Той успя да се измъкне от защитата на Елче и получи пас от Левандовски, след което стреля в долния ляв ъгъл и порази вратата на домакините за 4:0.

Роберт Левандовски вкара трети гол в 82-ата минута, но радостта му продължи само секунди, тъй като се чу сигнал за засада. Две минути след това пък Елче уцели греда.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА