Last news in Fakti

5 Април, 2023 12:10 5 559 3

Родното село на Михаел Шумахер ще бъде изтрито от лицето на земята

  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • спорт-
  • керпен-манхайм

Керпен-Манхайм, което в миналото се е радвало 1700 жители, става жертва на затворената открита мина "Хамбах"

Родното село на Михаел Шумахер ще бъде изтрито от лицето на земята - 1


Голяма част от родното село на Михаел Шумахер - Керпен-Манхайм, ще бъде изтрита от лицето на земята следващата година. Причината е, че от жилищата няма смисъл, твърди кьолнският "Експрес". Повечето жители са избягали оттам. Оцелели са едва 12 души в селото, което е обявено за призрачно.

Керпен-Манхайм, което в миналото се е радвало 1700 жители, става жертва на затворената открита мина "Хамбах". Подобна е и съдбата на други населени места в околността. Все пак се правят изключения. Родният дом на легендата от Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде пощаден. Същото важи и за картинг пистата "Erftlandring", където стартира великата кариера на Шумахер.

Шумахер прекарва част от детството си в Керпен-Манхайм, а по-късно се ожени там за съпругата си Корина. Двамата се венчаха в бившето читалище. В селото е и първият общ апартамент на двамата. Той обаче вече не съществува.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех 😆🤡🤣

    11 4 Отговор
    Айде бе нали уж зелени пък копаме за въглища.И кфо бе смешници немски накрая ще закриете и Мюнхен и Щутгард за да копате за въглища ли бе клоуни 🤣🇩🇪😆👊
  • 2 Селянин

    15 0 Отговор
    Това се чака и с доста от имотите у нас, в които сега наливат хората спестяванията си заради инфлацията. Няма ли поминък наблизо, хората бягат и после имота нищо не струва.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Селянин":

    Напълно вярно,добре че навреме се отървах от една къща в подобно загиващо село,вярно за малко пари,но по добре от нищо,а и една грижа по малко...